Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2017-05-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ola Larsmo
Originaltitel
On Writing
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 145 x 22 mm
Vikt
470 g
SAB
Geqz King, Stephen
ISBN
9789100169947
Att skriva : en hantverkares memoarer (inbunden)

Att skriva : en hantverkares memoarer

(42 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-16
249
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stephen Kings Att skriva har sedan den utkom 2000 blivit en modern klassiker, lika älskad av läsare som av författare. Att skriva är både en självbiografi och handbok i skrivandets hantverk. King berättar om barndomen på 50- och 60-talet, om skolåren och om det tidiga intresset för skrivandet. Han ger också praktiska och underhållande tips till aspirerande författare med en mängd exempel från sina egna och andras texter.Nyöversättning av författaren Ola Larsmo, som även bidrar med ett nyskrivet efterord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skriva : en hantverkares memoarer
 2. +
 3. Rösten : så talar den till oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rösten : så talar den till oss av Ewamaria Roos, Ewa Thorslund (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Att skriva : en hantverkares memoarer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och rolig bok om skrivande
  Christine Ljungblad, 16 februari 2023

  Tillsammans med Bodil Malmstens bok "Så gör jag" är denna kurslitteratur för mig i en kurs om kreativt skrivande. Bättre kurslitteratur kan en inte ha. King är rolig och rakt på sak, han undviker inga ämnen och är brutalt ärlig. Jag skrattar många gånger högt åt hans berättande så denna bok läser jag både i lärandesyfte och som underhållning. En bok att återvända till många gånger om en har ambitionen att själv skriva. Jag rekommenderar den oavsett.

 2. Den bok jag gillar bäst bland böcker om skrivande
  David Armini, 4 november 2021

  Stephen Kings "Att skriva, en hantverkares memoarer" är nog den bok jag gillar bäst bland böcker om skrivande.

  Jag sällar mig till en löjligt stor skara som inlett en kommentar om boken med något i stil med: "Låt mig först säga att jag inte är ett stort fan av Stephen Kings andra böcker."
  Enda boken jag läste i tonåren av King var Maratonmarschen som lämnade ett djupt avtryck, men som av någon anledningen inte ledde mig vidare i hans författarskap. Efter det har det blivit några ... Läs hela recensionen

 3. Bästa boken för alla skribenter
  Sara , 2 juni 2021

  Första gången jag fick läsa denna var i en litteraturkurs på universitetet och jag blev fullkomligt golvad. Detta är en av mina absoluta favorit-läroböcker i skrivande och jag återkommer ofta till den i mitt eget arbete. King möter skrivandeprocessen på ett sådant mjukt och empatiskt sätt vilket gör att man känner sig manad att själv sätta sig ner och skriva och att man känner: "Det här klarar jag av". Som alltid är King oerhört skicklig på att bygga upp en berättelse på ett fängslande sätt o... Läs hela recensionen

 4. Bäst!
  Mi, 17 oktober 2018

  Det här är den bok om författarskapet och skrivandet som jag tycker är absolut bäst. Den är tydlig, bra tips och tankar och är (till skillnad från många andra böcker i genren) inte flummig. Rekommenderas!

 5. En måste bok
  Agneta Genberg, 23 augusti 2017

  En måste bok för dig som skriver amatör eller proffs. Charmigt och personligt engagerade härlig läs och fakta bok. Jag älskar den.

 6. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 30 maj 2017

  Boken Att skriva - En hantverkares memoarer gavs ut redan för sjutton år sedan, år 2000. Men nu har den utkommit i en nyöversättning. Jag läste den första utgåvan när den kom, och tyckte mycket om den även då, precis som jag gjorde nu.

  Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit så i snart fyrtio år nu.

  Den här boken är till hälften en självbiografisk bok och till hälften en bok om att skriva böcker. Och jag tyckte mycket om båda delarna.

  Mycket ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Stephen King