Livets tunna väggar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
LIvets sex väggar
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
212 x 131 x 24 mm
Vikt
387 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789100182427
Livets tunna väggar (inbunden)

Livets tunna väggar

(34 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-15
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Den stora naturtomten hade en levande atmosfär. På sydsidan klättrade ett mossigt litet berg bland tallar och ekar med livliga nötväckor. I väster anades hemlighetsfulla stigar inne i blåbärsriset, och på norrsidan gränsade tomten brant mot en allmänning med ett glittrande sund som fond. Genom att det inte fanns några inhägnade gränser kändes allt på en gång enskilt och öppet, ungefär som i det lyhörda gamla huset."

Här, i sommarstugans väggar och tak och i den omgärdande naturen, bekantar sig Nina Burton med myror och bin, rävar och ekorrar; arter av olika slag, alla med sina skilda språk. Med smittande nyfikenhet letar hon fram existensen i alla dess former, det mysterium som är livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livets tunna väggar
 2. +
 3. Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden och tre europeiska flöden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flodernas bok : ett äventyr genom livet, tiden ... av Nina Burton (storpocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Livets tunna väggar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag rekommenderar den varmt till alla!!

  Boken är en otrolig introduktion och ögonöppnare till den intelligens och klokskap som alla livsformer på vår fantastiska planet besitter. Jag skulle önska att boken blev lärobok på högstadie- och gymnasienivå. En mycket fascinerande skönlitterär läsning!

 2. Humanism i naturvetartappning
  Urban Morén, 30 december 2020

  En bok som underfundigt låter ekorren Ratatosk förmedla budskap till oss människor i Midgård om tillståndet i Yggdrasils ask som "utstår värre men än människor veta," som Snorre beskrev det i Eddan. Nina Burton lättar på förlåten till alla de kunskaper vi behöver för att inse att vi alla hör ihop. Alla biologiska varelser är beroende av varandra - för mig är "Livets tunna väggar" en lågmäld stridsskrift i stil med Gretas liknelse om att "Our house is on fire - Listen to the science!" Och vi f... Läs hela recensionen

 3. Läs Livets tunna väggar!
  Monika Nordh, 11 december 2020

  Trots att jag levt mer än åttio år har jag fått så många, för mig okända, kunskaper om det stora och lilla livet på ett så enkelt och vackert sätt!

 4. Fascinerande
  Sol , 24 november 2020

  Lärorikt och tankeväckande. Har rekommenderat denna bok till flera av mina vänner! Fakta läggs fram på ett enkelt och intressant sätt.

 5. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 10 november 2020

  Om denna ljuvliga bok var choklad skulle den vara en vacker ask med exklusiva, mörka chokladpraliner att långsamt njuta av. Alla tänkvärdheter o h märkvärdigheter om livet och döden och alltihop, de behöver man tid för att verkligen sjunka ner i.
  Jag brukar läsa snabbt, men här läste jag väldigt långsamt. Och jag önskar bara att läsningen hade tagit längre tid.

 6. Nu vet vi vad djuren försöker säga.
  Sven Erik Karlsson, 22 oktober 2020

  Mycket bra! Långt över förväntan. En sådan beläst författare. En lärobok som många borde läsa! Nu förstår vi att djur och växter deltar i det stora samtalet.

 7. Bildning.
  Bertil Carlsson, 2 oktober 2020

  En underbar liten bok att läsa stycken ur. Stor kunskap förmedlas i det lilla sammanhanget. Kan varmt rekommenderas som kvällsläsning.

Visa alla 7 recensioner