Livets tunna väggar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
LIvets sex väggar
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
212 x 131 x 24 mm
Vikt
387 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789100182427
Livets tunna väggar (inbunden)

Livets tunna väggar

(48 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-15
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Den stora naturtomten hade en levande atmosfär. På sydsidan klättrade ett mossigt litet berg bland tallar och ekar med livliga nötväckor. I väster anades hemlighetsfulla stigar inne i blåbärsriset, och på norrsidan gränsade tomten brant mot en allmänning med ett glittrande sund som fond. Genom att det inte fanns några inhägnade gränser kändes allt på en gång enskilt och öppet, ungefär som i det lyhörda gamla huset."

Här, i sommarstugans väggar och tak och i den omgärdande naturen, bekantar sig Nina Burton med myror och bin, rävar och ekorrar; arter av olika slag, alla med sina skilda språk. Med smittande nyfikenhet letar hon fram existensen i alla dess former, det mysterium som är livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Livets tunna väggar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Faktaspäckat om den nära naturen
  BJ, 26 januari 2022

  Nina Burton renoverar ett sommarhus och skriver om den nära naturen med lågmält poetisk blick. Många gånger är beskrivningarna gulligt antropomorfa: "Hannarna smekte försiktigt honornas antenner till de fick ett livligt ja, och efteråt vilade de länge intill varandra" skriver Burton till exempel om solitärbinas parning med en Bamseinspirerad metafor. Denna vardagsnära "nature writing" blir utgångspunkt för lärda men en aning långrandiga associationer till litteratur och naturvetenskap. Det är... Läs hela recensionen

 2. En bok för alla
  Birgitta Winbäck, 26 oktober 2021

  En riktig läsupplevelse om livets storhet i det lilla. En bok som är både välskriven och medryckande. En present som passar i alla sammanhang.

 3. Snälla! Läs den!
  Stig L Grasser, 10 augusti 2021

  Nina Burtons bok var en fantastisk läsupplevelse som resulterade i att jag skaffade mig fler av hennes böcker!
  Den innehåller ett myller av spännande, för mig, nya kunskaper; rena guldgruvorna, som i sin tur leder oss in på nya tankar om vår verklighet. En annan fördel med Burtons bok är även de rikt tilltagna litteraturhänvisningarna för oss som vill lära oss mer.

  När jag läste hennes bok fick jag ofta tankarna på Henry David Thoreau's amerikanska klassiker (kanske deras enda)... Läs hela recensionen

 4. Jag rekommenderar den varmt till alla!!

  Boken är en otrolig introduktion och ögonöppnare till den intelligens och klokskap som alla livsformer på vår fantastiska planet besitter. Jag skulle önska att boken blev lärobok på högstadie- och gymnasienivå. En mycket fascinerande skönlitterär läsning!

 5. Humanism i naturvetartappning
  Urban Morén, 30 december 2020

  En bok som underfundigt låter ekorren Ratatosk förmedla budskap till oss människor i Midgård om tillståndet i Yggdrasils ask som "utstår värre men än människor veta," som Snorre beskrev det i Eddan. Nina Burton lättar på förlåten till alla de kunskaper vi behöver för att inse att vi alla hör ihop. Alla biologiska varelser är beroende av varandra - för mig är "Livets tunna väggar" en lågmäld stridsskrift i stil med Gretas liknelse om att "Our house is on fire - Listen to the science!" Och vi f... Läs hela recensionen

 6. Läs Livets tunna väggar!
  Monika Nordh, 11 december 2020

  Trots att jag levt mer än åttio år har jag fått så många, för mig okända, kunskaper om det stora och lilla livet på ett så enkelt och vackert sätt!

 7. Fascinerande
  Sol , 24 november 2020

  Lärorikt och tankeväckande. Har rekommenderat denna bok till flera av mina vänner! Fakta läggs fram på ett enkelt och intressant sätt.

 8. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 10 november 2020

  Om denna ljuvliga bok var choklad skulle den vara en vacker ask med exklusiva, mörka chokladpraliner att långsamt njuta av. Alla tänkvärdheter o h märkvärdigheter om livet och döden och alltihop, de behöver man tid för att verkligen sjunka ner i.
  Jag brukar läsa snabbt, men här läste jag väldigt långsamt. Och jag önskar bara att läsningen hade tagit längre tid.

 9. Nu vet vi vad djuren försöker säga.
  Sven Erik Karlsson, 22 oktober 2020

  Mycket bra! Långt över förväntan. En sådan beläst författare. En lärobok som många borde läsa! Nu förstår vi att djur och växter deltar i det stora samtalet.

 10. Bildning.
  Bertil Carlsson, 2 oktober 2020

  En underbar liten bok att läsa stycken ur. Stor kunskap förmedlas i det lilla sammanhanget. Kan varmt rekommenderas som kvällsläsning.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Nina Burton