Förinta världen ikväll (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2023-09-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
30 x 213 x 141 mm
Vikt
510 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100184278
Förinta världen ikväll (inbunden)

Förinta världen ikväll

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-18
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Här finns mycket som vägrar släppa taget efter läsningen och på samma gång vill jag vara kvar och vill bort. Kanske är det bästa betyget till en lysande roman." Norrtelje Tidning

I Skellefteå vaknar Ewa och öppnar rastlöst apparna. På andra sidan jorden i västra USA vandrar hennes hjärta, dottern Matilda, dit fötterna tar henne. Dagarna kommer och går, kickarna och relationerna avlöser varandra. Äventyret väntar i nästa möte, i nästa flaska vin, och bakom sig har hon lämnat det trygga livet hemma i Västerbotten. Lämnat Ewa. När Matilda slutar svara i telefon driver den nya ensamheten Ewa ut i sommarnatten, där hon blir en annan, någon som vågar.

I skuggan av Klippiga bergen börjar Tyler ännu ett skift på det nedgångna motell som blivit hans värld. Varje kväll är densamma, tills han möter henne - Matilda. Tillsammans ger de sig ut på vägarna, mot Los Angeles, drömmarnas stad. Det blir en resa som ekar hela vägen över Atlanten och till den bleka svenska sommaren där Ewa befinner sig.

"Förinta världen ikväll" är en roman om en mamma och en dotter, om längtan efter bekräftelse och kärlek, och om att våga leva det liv man drömmer om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förinta världen ikväll
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Förinta världen ikväll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ännu en fantastisk bok från Stina Jackson
  Ulrika , 16 september 2023

  Precis som i sina tidigare böcker, Silvervägen och Ödesmark är Stina Jackson skicklig på att göra sina karaktärer så mänskliga och det är så lätt att tycka om dem och känna med dem och förstå dem, även när de balanserar på gränsen till galenskapen.

  Matilda, en ung kvinna är ute på sin första stora resa i USA och hon vill frigöra sig, bli sin egen person och upptäcka världen på sitt sätt och pröva allt. Alla runt omkring vill ha henne hos sig. Vill få henne att landa hos just dem, vi... Läs hela recensionen

 2. En boktitel som nästan är som en smäll på käften!
  Lollo Norén , 15 september 2023

  En skildring som utspelar sig i två väsensskilda miljöer som målande och initierat beskrivs av Stina Jackson.I mitt tycke skönjer jag västerbottnisk dubbelmoral och ökenlandskapets omoral.Om hur liv ska levas och vad som måste vara i skymundan eller ibland i utstuderad misär.Det är flera parallella livsöden och handlingen är mer komplex än vad man i början kan tro.Om "den obönhörliga moderskraften" som både kan förgöra eller skänka räddning,brödrakomplex och om vuxnas gränslösa övergrepp.Mod... Läs hela recensionen

 3. Lever de på sina egna villkor?
  Agnes, 12 september 2023

  Jag älskade Silver vägen. Allt var bekant för mig - landskapen, livets tempo, beskrivningarna av gårdar, städer och människor. Förutom själva den mycket tragiska handlingen. Nu återkommer Stina Jackson med en roman vilken börjar i samma nordliga värld, skillnaden är att vi samtidig har andra tidslinje - och det utspelar sig i USA. Vi följer berättelse om mor och dotter för att upptäcka hur starka och kanske lite våldsamma banden mellan människor kan vara. Ibland kan inte ens ett enormt geogra... Läs hela recensionen

 4. Förinta världen ikväll
  Sussi Eriksson, 4 september 2023

  Bokens huvudpersoner är Ewa, en ensam, vemodig och sorgsen mamma.
  Hennes oro och ängslan över sin dotter som åkt till USA för att bila från kust till kust, men inte hör av sig.
  Matilda, dottern, som dövar sig med alkohol och droger, som i USA ger sig i slang med olika äldre män som utnyttjar henne för hennes änglalika utseende och sång och danstalang.
  Taylor, den ensamme äldre mannen som levt ett hårt liv och vill beskydda och hjälpa Matilda.
  Nils och Isak, två bröder som til... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stina Jackson