Samtal med vänner (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2020-06-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Klara Lindell
Originaltitel
Conversations with friends
Medarbetare
Michaelsdotter, Elin (form) / Gray, Jon (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
184 g
SAB
Hce
ISBN
9789100186708

Samtal med vänner

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-06-16
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Frances är en skarp och distanserad student och praktikant hos en litterär agent i Dublin. Hennes bästa vän och före detta flickvän är den vackra och självupptagna Bobbi. Under en poesikväll träffar de fotografen Melissa och hennes skådespelande man Nick. Frances imponeras mot sin vilja av det äldre paret och det som börjar som en ironisk och oskyldig flirt med Nick leder snart till en djupare relation. Ett skådespel av skiftande lojaliteter och kärleksförbindelser byggs upp mellan de fyra och när relationerna med Nick, Frances olycklige far och Bobbi börjar skaka får Frances allt svårare att behålla sin kyliga distans.

Samtal med vänner är en roman om avundsjuka, klass, sex, politik, vänskap och kärlek i samtiden berättad med stor tonsäkerhet och värme.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtal med vänner
 2. +
 3. Normala människor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Normala människor av Sally Rooney (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Samtal med vänner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, men inte perfekt
  Tove, 16 juni 2023

  Det här var den första boken jag läste av Sally Rooney. Tycker på många sätt att det är en bra bok och på många sätt är den precis vad jag förväntade mig. Men känner mig så frustrerad över valen som görs, över att vissa av karaktärerna är SÅ elaka mot varandra. Känner inte heller att karaktärerna är särskilt realistiska, jag tolkar handlingen och framförallt karaktärerna som extremt fiktiva. Dessa aspekter gör att jag inte kan/vill ge boken mer än 3/5.

 2. Besvikelse
  Sara H, 4 september 2022

  Jag hade stora förhoppningar om denna bok då jag gillade "Normala människor ". Den här kom inte ens i närheten tyckte jag, så rekommenderas inte.

 3. Härlig samtidsskildring
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 9 september 2020

  Den här författarinnan har ett alldeles fantastiskt språk och man får en inblick i hur unga människor lever idag, inte bara genom vad som händer i boken, utan just språket. Otroligt stimulerande!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sally Rooney