Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2023-05-26
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
-
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
160 x 112 x 15 mm
Vikt
184 g
SAB
Lz Carlsson, Ingvar
ISBN
9789100191634

I sällskap med döden

(46 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-26
229
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"I sällskap med döden" är Ingvar Carlssons personliga berättelse om hur döden ett antal gånger har påverkat honom brutalt, förändrat hans förutsättningar och på sina villkor tvingat honom vidare. Om hur det är att leva med döden vid sin sida men ändå ha ett rikt liv. Om hur han ser att demokratin på allvar hotas av högerkrafter - men också om hur vi kan sluta upp kring frågor som rör frihet och mänskliga rättigheter.

Pressröster:

"'I sällskap av döden' blir så till en osedvanligt mänsklig politikers slutord. /.../ Det är omöjligt att inte tycka om den."

Björn Wiman, Dagens Nyheter

"I boken skildras det väldigt fint och känsligt hur djupt påverkad han blir av att hitta sin far död. /.../ När jag läst det gripande avsnittet är det verkligen som om något förändras i hur jag ser på Ingvar Carlsson."

Göran Greider, Aftonbladet

"Det sena 1900-talet var en rätt mörk tid i Sverige. /.../ Jag påminns om det när jag läser /.../ Flera gånger medan jag läser hans bok brister jag i gråt - av sorg och vrede, men också av rörelse."

Maria Küchen, Sydsvenskan

"Ingvar Carlsson har skrivit en vacker bok om alla sätt döden påverkat hans liv. /.../ detta präglas av hans numera nästan utdöda modus: stillsamt, men skarpt och principfast. Det är inte utan att man saknar hans sort bland dagens politiker."

Anna Hellgren, Expressen

"... en nätt men tung bok om livet och politiken"

Jonna Sima, Aftonbladet

"En bok som ingen annan kunnat skriva. /.../ Ingvar Carlssons 'I sällskap med döden' ger nya perspektiv på hans tid som statsminister, och på vad vi egentligen ska göra av vår egen tid. /.../ Att den lyckas med det har inte bara med Carlssons erfarenheter och perspektiv att göra, utan också med hans språk."

Måns Wadensjö, Norrländska Socialdemokraten

"Så blir 'I sällskap med döden' en nostalgisk resa tillbaka till en resa som började i Borås på 1930-talet, men också, när resan och boken nästan nått sitt slut, en högaktuell kampskrift. Jag, en konservativ man som alltid betraktat socialdemokratin som politisk motståndare, tvingas som vanligt konstatera att allt var bättre förr."

Roland Poirier Martinsson, Göteborgs-Posten

"Han skriver ledigt och enkelt, som genre är texten mest att likna vid ett antal essäer. Det fungerar, det är övertygande."

Mikael Hermansson, Smålandsposten

"'I sällskap med döden' är en klok, varm bok som jag tror få kan läsa utan att beröras."

Kristian Ekenberg, Jönköpings-Posten

"En mycket personlig och berörande bok."

Göran Kastlund, Dala-Demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I sällskap med döden
 2. +
 3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av I sällskap med döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En röd liten bok som skiljer ut sig
  Tofflan, 14 februari 2024

  Det är mycket död som ryms mellan de röda pärmarna. Det börjar med författarens pappa, fortsätter med flera utländska och svenska politiker och högdjur, Estoniakatastrofen med mera. Däremellan politik.
  En styrka med den här boken är att den inte handlar om döden på nåt krångligt sätt.

  Läs mitt inlägg om boken på
  https://tofflandel2.com/2024/01/30/i-sallskap-med-doden/

 2. Sympatisk och ödmjuk berättelse
  Bo Ridderström, 31 januari 2024

  Ingvar Carlsson kom tidigt in i rikspolitiken som en av "Erlanders pojkar". Hans politiska liv kom att präglas av tragiska händelser som mordet på Palme, Estoniakatastrofen mm. Jag har alltid känt stor sympati för Ingvar Carlsson som person och politiker. Han var, och är, begåvad och ambitiös, men också med drag som vi som växte upp på 50-60-talet kan känna igen oss i.
  En del av boken behandlar hustruns demenssjukdom. Värdefullt att en person som många lyssnar till och respekterar beskriv... Läs hela recensionen

 3. Mycket interessant
  Jon Benediktsson, 2 december 2023

  Mycket väl skrivet och interessant . Har alltid tyckt att Ingvar Carlsson är mycket trevlig och förnuftig både som politiker och som människa. Jag bodde i Sverige 1985-1988 och har vistats där i samband med jobb och utbildning åtskilliga perioder sen dess. Som relativt nyinflyttad visste jag inte vem Ingvar Carlsson var förrän lördagsmorgonen 1.mars 1986 . Han beskriver väldigt bra sina upplevelser denna tragiska dag och den enorma utmaningen . Har även med tid lärt mig som Sven-Ingvars f... Läs hela recensionen

 4. I sällskap med döden
  Anne-Christine Holmkvist, 17 oktober 2023

  Mycket intressant och gripande läsning om Ingvar Carlssons liv och hur döden kommit att påverka hans liv från barndomen och genom livet på olika sätt.

 5. Vad är livet
  Tommy Bengtsson, 4 oktober 2023

  Ingvar Carlsson kanske bästa bok som talar om livet och de händelser som påverkar oss. Vi tänker inte på dessa under vår aktiva tid. En mycket bra bok som får en och stanna till och tänka på livet.

 6. Fin!
  Ida , 8 september 2023

  En fantastiskt fin bok om ett intressant liv. Trots det självbiografiska perspektivet får andra människor och historier stort utrymme. Dessutom en bra genomgång av en bit av vår samtidshistoria.

 7. En resa och bra språk
  Mom, 24 juli 2023

  Tänkvärd, omtänksam, händelser och strategisk framtidsblick. Roligt att läsa en bok som en stadsminister skrivit om händelser som döden påverkat.

 8. I sällskap med döden
  Gunilla Rehnquist, 5 juli 2023

  Väldigt bra. Jag är född på 50-talet och känner igen så väldigt mycket som Ingvar skrev om. Väldigt intressant och bra !

 9. Formatet

  Väldigt lustigt format på boken och dyr för den lilla boken. Jag trodde det skulle handla mer om hans frus sjukdom.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Ingvar Carlsson