Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2023-08-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
27 x 208 x 145 mm
Vikt
555 g
SAB
Lz Sebdani, Atefeh
ISBN
9789100196684

Min hand i min

(19 röster)  |   Läs 8 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-08-18
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En liten flicka klamrar sig fast vid sin mamma, men vuxna händer bänder loss henne ur mammans famn.

Senare sitter flickan på en sliten buss som kör längs dammiga vägar mot ett okänt mål. Hon har armarna om sina småbröder och tröstar dem med mammans sista ord: Vi kommer snart ses igen.

Varför överger man sina barn? Atefeh är fem år gammal när hon och hennes bröder smugglas till Europa. Föräldrarna är soldater i en iransk motståndsrörelse och blir kvar i organisationens militärläger. I ett slag är femåringen mamma till sina bröder.

"Min hand i min" är en berättelse om att växa upp utan någon annan att hålla fast vid än sig själv, om missförhållanden som skickligt städas undan och om ett samhälle som gång på gång misslyckas med att se det utsatta barnet. Men det är också en berättelse om en envist brinnande livskraft, och om modet att slutligen bryta sig fri.

"Trots allt mörker är boken behaglig att få befinna sig i, tack vare författarens följsamma språk. Atefeh Sebdani ... skriver sakligt och med en tydlig framåtrörelse där varje mening är omsorgsfullt formulerad ... en mycket läsvärd självbiografi som ger insyn i hur det är att fly från ett land och växa upp i ett annat, och vad det innebär att vara kvinna i en miljö där det manliga begäret styr." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min hand i min
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Min hand i min. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare - du vill inte att den ska ta slut!
  Nazira (Stockholm), 28 maj 2024

  Boken fångade mig, redan vid titeln - när jag började läsa den kunde jag inte släppa den förens jag läst ut hela boken. Sebdani har ett otroligt vackert och nästan poetiskt språk som gör att man som läsare inte vill att texten ska ta slut.

  Det är en skickligt berättad historia, där man gråter och skrattar om vartannat vartefter man läser de hemska orden. Det Sebdani har varit med om som barn och i sin ungdom är fruktansvärda saker som INGET barn, eller vuxen för den delen, ska behö... Läs hela recensionen

 2. Din hand i din Atafeh!
  Ali Rahmanian, 3 december 2023

  Din hand i din, dina tårar i dig, du i dina brödrar, vilka såg just dig!
  Dina minnen delar du med oss, må vara en dyr läxa för oss!

  En bok med barn i fokus! Missa inte den!

 3. Längtan och styrka
  Karl A B, 1 september 2023

  Atefeh skriver öppet och kärnfullt om sin livsresa. Det är ett viktigt verk med allmängiltighet gällande hur barn från alla bakgrunder längtar efter och behöver samhörighet, bekräftelse, och villkorslös kärlek. Styrkan och klarsyntheten med vilken Atefeh navigerar sin historia är beundransvärd. Inte nog med att hon har övervunnit de oräkneliga hugg livet gett henne, hon har dessutom blomstrat och kunnat höja sig långt över sina förutsättningar.

 4. Magiskt vackert skriven
  Lena, 31 augusti 2023

  Ett hemskt öde som gör ont att följa men skriven på ett så oerhört vackert sätt. Rekommenderar alla att läsa denna!

 5. Sorgligt, viktigt - ett uppvaknande
  Marie, 31 augusti 2023

  En bok man inte kan låta bli att sträckläsa. Man vill ju att allt ska bli bra. Och när det sjunker in att det är på riktigt så blir det också mer ledsamt. Och viktigt.

 6. gripande och välskriven
  Anna Karlsson, 31 augusti 2023

  Sorglig, hoppfull, melankolisk. Väl värd att läsa. lättläst och gripande. Man kommer snabbt in i den och svårt att lägga ner!

 7. Fina Atefeh!
  AmandaS-U, 31 augusti 2023

  Tack för att jag har fått ta del av en liten bit av ditt liv! Vilken resa du har gjort. :)

 8. Modig och viktig
  S.Z, 22 augusti 2023

  Jag sträckläste denna bok under ungefär tolv timmar samma dag som den kom ut då det var för svårt att lägga ifrån sig den.

  Boken handlar om konsekvenserna av författarens föräldrars medlemskap i det "iranska folkets mujahedin". En organisation som har varit terrorstämplad och skildrad som en sekt av flertal stater och internationella organisationer.

  Som läsare får man en liten inblick i mujahedins operationella verksamhet i Irak och Frankrike men författaren fokuserar fram... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner