Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2023-08-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
36 x 192 x 139 mm
Vikt
745 g
SAB
G.01,Gcz Ekman, Kerstin
ISBN
9789100802226

Min bokvärld

(56 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-22
269
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Är det dumt att ge sig på tjocka och bra böcker så tidigt i livet att man inte riktigt kan begripa dem? Det tror jag inte. Man kommer ju in i en fascinerande värld och man kan återkomma till den och få klart för sig mycket som man inte begrep från början. Varje omläsning öppnar nya rum i berättelsen. Och den öppnar i bästa fall obekanta rum inom en själv."

Det började med barndomshemmets bokhyllor och Katrineholms stadsbibliotek. I 24 kapitel förmedlar Kerstin Ekman starka upplevelser som läsandet gett henne, och berättar om böcker hon kommit att älska, böcker som vänner, som tröst - och om hur läsa och skriva hör ihop.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min bokvärld
 2. +
 3. Skymning 41

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning 41 av Kjell Westö (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Min bokvärld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En superbok av en superförfattare
  Gun Bergvik, 14 maj 2024

  Jaha, nu förstår jag bättre hur Kerstin Ekman skriver och har skrivit så mycket fantastisk litteratur. Hon är beläst och mycket mycket kunnig när det gäller litteratur. Ja, hon kan nog allt en författare bör kunna....Läs den.

 2. Fin läsupplevelse
  Tomas Carvonen, 9 januari 2024

  En mycket trevlig läsupplevelse. Man får stifta bekantskap med flera klassiker på ett tänkvärt och fint framställt vis. Väcker nyfikenhet och lockar till att gå vidare på egen hand.

 3. En viktig bok som alla bör läsa
  Elisabeth Reuterswärd, 30 oktober 2023

  Kerstin Ekman skriver om litteratur som har betytt mycket för henne själv men även för andra. Hon lockar till omläsning av böcker man läst som ung och lyfter fram hur mycket mer dessa böcker har att ge. Som ung och oerfaren hade man missat en hel del. Hon är en suverän författare. Tack vare henne läser jag nu om Moby Dick och är överväldigad. Kan inte slita mig från Herman Melvilles mästerverk. Tack kära Kerstin Ekman som frestade mig att åter läsa den och många andra.

 4. De bästa
  Barbro Forsberg, 17 september 2023

  De bästa ja läst och då är jag ändå 81. En bok man bär med på promenaden. K skapar lust att läsa om favoriter!

 5. Av vår främsta författare!
  Jonte, 13 september 2023

  Helt fantastiskt bra som allt Kerstin Ekman skriver. Trevligt, intressant och lärorikt! Inte minst att få ta del av klassiker som jag bara har hört talas om.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman