Stora boken om träbåtsrenovering : grundtekniker, underhåll, reparationer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nautiska Biblioteket
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-03-07
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
245 x 262 x 22 mm
Vikt
1360 g
SAB
Prcc
ISBN
9789113032382
Stora boken om träbåtsrenovering : grundtekniker, underhåll, reparationer (inbunden)

Stora boken om träbåtsrenovering : grundtekniker, underhåll, reparationer

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-03-07

Slutsåld

Nya, omarbetade Stora boken om träbåtsrenovering är skriven både för erfarna och nyblivna träbåtsägare. Författaren Thomas Larsson samlar här sin gedigna erfarenhet som eftersökt träbåtsrenoverare.

Stora boken om träbåtsrenovering är generöst illustrerad med över 200 skisser och foton i både färg och svartvitt. Praktiska anvisningar och faktarutor med råd och tips varvas i denna kulturarvsgärning - allt till nytta och glädje för träbåtsägaren.
Båtvård som ytbehandling, renskrapning, vårrustning och vinterunderhåll får stor plats i boken tillsammans med tips vid båtköp, motorinstallation, byte av bottenstockar och nåtlimning.
Thomas Larsson poängterar det kontinuerliga underhållet som håller vår enastående träbåtsflotta vid liv. Samtidigt ger han oss en fin inblick i träbåtens och båtbyggnadskonstens historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stora boken om träbåtsrenovering : grundtekniker, underhåll, reparationer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för båtägaren
  Hans-Lennart Ohlsson, 7 februari 2019

  Svårt att hitta en bättre bok med råd för träbåtsägare. Man behöver inte helrenovera sin båt utan får tips för årligt underhåll och att laga skador. Helt oumbärlig i träbåtsägarens bibliotek!

 2. Bibel och handbok i ett. Istället för att avskräcka...
  Anders Mattson, 30 oktober 2013

  Bibel och handbok i ett. Istället för att avskräcka fick den mig att köpa träbåt och med spänning se fram emot det underhållsarbete som är en stor del av charmen med att sköta ett kulturarv.

 3. Stor kunskap, en fantastisk vägledning vid renovering,...
  Britt Nordberg, 20 juli 2013

  Stor kunskap, en fantastisk vägledning vid renovering, vacker, uppmuntrande är Thomas Larsson. Mera sånt. Bevarande av hantverk är ovärderlig. Tack! Rastislav Vilim(Britt Nordbergs man.)

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Stora boken om träbåtsrenovering : grundt...