Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113033396
Vampyrernas historia (e-bok)

Vampyrernas historia E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-16

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vampyrernas historia är en färgstark och djuplodande översikt av vampyrer och vampyrföreställningar genom tiderna. Läsaren tas med på en resa från de blodtörstiga avgrundsdemonerna i Mesopotamien till de lika sensuella som livsfarliga vampyrerna i tv-serien True Blood.

För första gången någonsin får dessutom de skandinaviska vampyrtraditionerna utrymme i en populärvetenskaplig bok. Bockstensmannen i Varberg och Takstainarn på Gotland samsas med den danske regissören Carl Theodor Dreyers vampyrfilm från 1931 och John Ajvide Lindqvists barnvampyr i Låt den rätte komma in. Här berättas även om verkliga personer, sådana som i efterhand har kallats vampyrer och sådana som själva anser att de är vampyrer. Här möter vi nutida vampyrsekter med bloddrickare och deras donatorer.

Vampyrernas historia vänder sig till alla som vill veta vad en vampyr egentligen är, eller har varit, ur historisk och kulturell synvinkel. Syns vampyrer i speglar? Tål de vitlök? Är det sant att de hatar varulvar? Vem var Dracula? Och finns det riktiga vampyrer?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vampyrernas historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vampyrhistoria
    Ewa Hardelin, 8 mars 2018

    Lättläst och intressant om vampyrens utveckling från det som idag skulle klassas som zombie till den blodsberoende gentlemannavampyren vi ser i många nutida framställnframställningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Harrison Lindbergh