Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
511
Utgivningsdatum
2012-08-16
Upplaga
7
Förlag
Norstedts
Dimensioner
265 x 200 x 50 mm
Vikt
1926 g
SAB
Dofa,Vh
ISBN
9789113040592

Stora boken om barn : att vänta och föda : barnets första sex år

(51 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-08-16

Slutsåld

150 000 föräldrar har köpt Stora boken om barn. Genom en total omgörning med nya kapitel om trots och uppfostran, amning och flaskmatning samt barns utveckling flyttar boken in hos 2010-talets föräldrar.

Det är de många läsarna som gjort Stora boken om barn till det svenska standardverket om barn. Nyblivna föräldrar har funnit kunskap och trygghet i bokens texter, och den har blivit en del av familjens vardag från befruktning till skolstart. Här finns allt du behöver veta om barn: graviditet, förlossning, inre utveckling och mognad, sjukdomar, utrustning, försäkringar, familjerätt, konsumenträtt och så vidare.

Första upplagan av Stora boken om barn kom 1995, hyllades av kritikerna och kallades bland annat för "En bibel för föräldrar". Boken har genom alla år uppdaterats och granskats av experter. Inför denna upplaga lät vi de riktiga experterna, småbarnsföräldrarna, tycka till om vad som behövde förändras. Resultatet blev ett antal nya kapitel om allt från uppfostran till mat, dessutom har form och redigering gjorts om från grunden. Efter det har ett tjugotal svenska experter, barnläkare såväl som jurister, granskat boken till sista kommatecknet.

Resultatet är den mest moderna och omfattande boken om barn som finns i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Stora boken om barn : att vänta och föda : barnets första sex år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. .
  Lovisa, 31 januari 2016

  Om du vill slösa bort ett par hundralappar kan du köpa denna bok. Vill du ha information om graviditet så får du vända dig till en annan bok! Boken är mest baserad på känslor för olika saker. T.ex finns det ett utförligt stycke om hur ni ska fördela hushållsarbetet mellan er för att det ska kännas bra. Men ingenting om normala fosterrörelser, blödningar eller hur det är i allmänhet att vara gravid de första veckorna. Jag köpte boken för att jag ville ha "riktig" information och slippa gå ut p... Läs hela recensionen

 2. Vad vi behöver

  Bra information om alla frågor nya föräldrar har! Förtroendeingivande.Överskådlig disposition och enkla förklaringar. Men.... om du lagar mat enligt bokens recept kan det ibland krävas några minuter mer än som anges.

 3. Stora barnboken
  Helena Margareta Antesjö, 24 februari 2015

  Min dotter o måg fick den när dom fick en liten bebis nyligen. En jättefin uppslagsbok som man kan ha mycket nytta av framöver. Fina bilder i den.

 4. Bra bok
  britt-louise bodell, 8 augusti 2014

  En bra bok som det står mycket i. Kan rekommendera andra att köpa och läsa den. Jag gav bort den och boken togs tacksamt emot

 5. En riktigt bra bok!
  Sandra Petersson, 7 juni 2014

  Jag tycker det är en helt fantastisk bok! Tydlig & vetenskaplig! Det enda jag reagerar på är att det står mamma & pappa överallt! Jag som kvinnlig partner där min sambo är gravid hade jag gärna sett att det var lite mer könsneutralt! Jag får en liten känsla av utanförskap! Men absolut en mycket värd bok att lägga pengarna på!

 6. Ett måste
  Sofia, 7 februari 2014

  Mycket bra och informativ bok. Trots att den är en decimeter tjock är det inga problem att läsa den från pärm till pärm. En bibel för gravida och nyblivna föräldrar!

 7. Bra och tydligt bok om barn, väl uppdelad i kapitel...
  Mia , 26 november 2013

  Bra och tydligt bok om barn, väl uppdelad i kapitel efter ålder. Jag hade dock väntat mig lite mer information över lag.

 8. Finns med det mesta man kan behöva veta! Önskar jag...
  Kristina Häkkinen, 9 augusti 2013

  Finns med det mesta man kan behöva veta! Önskar jag hade köpt den redan när jag var gravid så hade jag kunnat nyttja den ännu mera...

 9. En toppenbok som innehåller det mesta. Älskar att den...
  Petra, 7 augusti 2013

  En toppenbok som innehåller det mesta. Älskar att den påpekar saker att tänka på i marginalerna. Den har också ett modernt tänk kring ekologiskt etc.

 10. Bra och tydligt uppslagsverk som samlar det mesta man...
  Linlin, 5 augusti 2013

  Bra och tydligt uppslagsverk som samlar det mesta man kan ha funderingar kring som nybliven förälder. INternet är bra till mycket men det är skönt med faktagranskad info.

 11. Behandlar det mesta inom området barn och jag använder...
  Ulrika Hagström, 21 maj 2013

  Behandlar det mesta inom området barn och jag använder den som uppslagsverk när det är något jag funderar över. Helt klart värd att ha hemma. Och för oss som har vår första lilla knodd på tre veckor så tycker jag att den är till stor hjälp!!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Time Out!

  Malin Alfven, Kristina Hofsten

  &quote;I've failed as a parent,&quote; is a common statement of resignation when a child suddenly becomes awkward, defiant, angry, or generally impossible. What worked to calm them down a year ago might not necessarily work now and the parent blam...