Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2012-06-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Förlag
Originaltitel
Populärmusik från Vittula
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
137 g
ISBN
9789113048031

Populärmusik från Vittula

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-06-20
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Matti och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula. I översättning blir det Fittmyren, så kallat "som ett slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten". Det är sexti- och sjuttital, vägarna asfalteras, småjordbruken läggs ned, rockmusiken gör sin entré. De äldre generationerna bjuder dock hårt motstånd mot nymodigheterna, arvet från trettitalets magerår och från laestadianismen sitter djupt rotat. Men Mikael och hans kompisar drömmer om ett annat liv, det som kan anas bortom Tornedalens horisont.

Mikael Niemi, född 1959, fick med romanen Populärmusik från Vittula ett sällan skådat genombrott och boken belönades med Augustpriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Populärmusik från Vittula
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Populärmusik från Vittula. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur blev populär musik så populär?
  Simon, 23 april 2018

  Jag börjar med att nämna att det finns mycket att uppskatta i denna boken, hur Niemi skriver vissa delar av boken är rent utav imponerande. Men den är inte för mig, även när Niemi verkar försöka med allt han kan så känns det hela lite tunt. Det är stora delar där inget som är av mitt intresse som händer och där detaljer från hur det var i Pajala som man ärligt talat vill hoppa över. Stora delar saknar innehåll som jag personligen är intresserad av, och i en bok som denna så är det viktigaste ... Läs hela recensionen

 2. Rolig, fräck och hemsk. Samtidigt som den är...
  Diana Holtes, 18 december 2013

  Rolig, fräck och hemsk. Samtidigt som den är humoristisk, präglas den av alkohol missbruk och förfärlig barnomsorg. Den är fantastiskt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Niemi