Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
581
Utgivningsdatum
2014-07-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
The Son
Dimensioner
178 x 110 x 36 mm
Vikt
326 g
SAB
Hce
ISBN
9789113056470
Sonen (pocket)

Sonen

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-07-16
59
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sonen är en episk skildring av tiden och de män och kvinnor som formade USA nybyggarkulturen, indianerna, första världs­kriget, gränsstriderna, oljan och vägen till rikedom. En roman som redan nu utropats till en framtida klassiker.

Eli McCullough föds 1836, samma år som Texas deklarerar sig som självständig stat efter slagen om San Jacinto och Alamo. På ett sätt kan Eli sägas symbolisera denna nya republik, som också står som sinnebild för uttrycket Vilda västern. Men en dag förändras allt. När Eli är åtta år mördas hans mor och syster av comancher, själv blir han bortförd tillsammans med sin bror.

I ett slag förlorar han allt som han lärt känna som sitt även sin egen identitet. Efter en tid i fångenskap släpps han allt mer in i indianstammens dagliga liv och får ur deras perspektiv följa comanchernas kamp för överlevnad när den vite mannen erövrar deras mark. Till sist står han inför valet att stanna hos stammen eller återvända till platsen där han en gång föddes.

År 1936, på sin hundraårsdag, är det dags för Eli att berätta historien om sitt liv i det nya mediet radio. Hans berättelse har redan gjort honom till en legend. Hans son Peter McCullough deltar både i första världskriget och otaliga mexikanska gränsstrider. I sin dagbok berättar han om hur han tillsammans med sin legendariske far numera kallad Översten bygger upp en dynasti.

Långt senare, i våra dagar, råkar den åttiosexåriga Jeanne Anne McCullough, Elis barnbarn, ramla olyckligt i sitt stora hus. Hon är den femte rikaste kvinnan i Texas. Är hon nu på väg att dö? Eller har hon redan dött? Hon börjar minnas tillbaka till sin barndom, hur familjen kämpade för att skapa sitt oljeföretag och köpa loss marken. En kamp som gjorde dem ofantliga rika men också tycktes göra dem olyckliga och ensamma.

Dessa tre parallella berättelser om en familj skapar tillsammans en av de senaste årens mest omtalade amerikanska romaner.

Sonen är ett mästerverk som jämförts med John Steinbeck och William Faulkners viktigaste böcker. Här är den stora romanen om Texas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sonen
 2. +
 3. Butcher's crossing

De som köpt den här boken har ofta också köpt Butcher's crossing av John Williams (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sonen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra ett ord...
  Western Lover, 5 mars 2018

  Läs!
  Detta är en av dessa fantastiska romaner där man verkligen sugs in i karaktärer och miljöer. Philipp lyckas att skapa en känsla av "ah, det är ju precis så här det måste ha varit". Helt fantastiskt

 2. Tidsdokument
  Gunsan, 7 november 2014

  Intressant bok om Texassläkten Mc Cullough. Man fick följa många generationer och utvecklingen av Texas under cirka 160 år.Boken kändes väldigt realistisk. I början var den hemskt otäck med indianöverfallen, som beskrevs i detalj och kröp innanför skinnet. Även fortsättningsvis var det mycket hemskheter, men det var ju så det såg ut. Det var bra att det fanns ett släktträd i början av boken. Jag fick gå tillbaka dit många gånger, eftersom boken var rörig med hoppandet mellan generationerna i ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Philipp Meyer