Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2015-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
230 x 198 x 28 mm
Vikt
912 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789113061528
Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder (inbunden)

Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder

(59 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-14

Slutsåld

Att öppna dörren till sagans värld är att träda in i ett förunderligt universum av hemliga stigar, fantasi och äventyr. Och om man - som författaren Celia B. Dackenberg - inte kan låta bli att hålla utkik efter stickade plagg så är det ett underbart landskap att botanisera i. I den här boken tolkar hon de favoriter som ger skydd och karaktär åt våra mest älskade barnboksfigurer.

Att Pippi Långstrump redan är en modeikon för barn vet vi. Här får vi dessutom stickbeskrivningar till allt från tomtebobarnens ängsullströjor till Mymlans randiga klänning och Findus pigga mössa.

Sammantaget blir det cirka 20 stickbeskrivningar som varvas med essäer om handarbete, mode, material och kulturhistoria. Det kan handla om hur Coco Chanel tar sig an den klassiskt manliga sjömanströjan och förvandlar den till en symbol för självständiga kvinnor, men också om raggsockans eviga liv.

Att sticka ett plagg till någon är inget mindre än en kärlekshandling, ofta från en generation till en annan. Den sagoskatt vi har, som barn och vuxna kan mötas kring, är en perfekt utgångspunkt för en bok som tar det här med stickning - och sagor - på precis så stort allvar som det förtjänar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Originell
  Ann-Katrin Mårtensson, 9 oktober 2020

  Många fina stickbeskrivningar och underbart att läsa och påminnas om alla sagorna. Kommer att sticka flera tröjor, mössor och vantar.

 2. Sagornas stickbok
  Eva-Britt Lundgren, 30 juli 2018

  Gav bort boken i present tillsammans med garn det blev väldigt uppskattat. Mycket vacker och inspirerande bok, en perfekt present ska nog köpa en till mig själv också.

 3. Mysig bok
  Ulla Norman (Umeå), 30 april 2018

  En mysig bok som både ger bakgrundshistoria och mönster till några av våra mest älskade sagofigurer. Obs visar man detta för barn och barnbarn blir man tvungen att göra allt - kan bli flera års projekt ;-)

 4. Rekommenderas!
  Milla, 20 februari 2018

  En underbar bok som blev en uppskattad present. En bok för den som redan är ganska erfaren men passar också för en nybörjare som inspiration.

 5. Underbar bok
  Eve, 16 maj 2016

  En inspirerande och underbar bok! Jag kommer att sticka några av plaggen till mina barnbarn. En sådan här bok har jag längtat efter.
  Tack för denna bok!
  Vänligen
  Eve

 6. Mindfulness
  Ulla, 7 mars 2016

  Jag köpte boken i första hand för bilden och beskrivningen av Stormstinas tröja. När jag sedan öppnade boken är den ju fylld av olika skatter. Underbart att ta sig fram genom texterna och må gott varje stund boken är öppen.

 7. Mysig inspiration
  Mormor Britt, 24 november 2015

  Såg Celia Dackenberg i kvällsprogrammet och kände att denna bok måste jag beställa. Motsvarar mina förväntningar med både trevliga berättelser och fina mönster. Jag är djupt imponerad över att Celia har kunnat återge och skapa så fina alster och stickmönster utifrån sagornas värld😊

 8. Underbar bok,
  mumman, 23 november 2015

  Väcker många minnen hos gammal som ung, perfekt också som present, även till dom som inte stickar.
  Förstår att det är många timmars arbete med att skapa denna bok, heder åt skaparen.
  Tack

 9. Inspiration för den stickintresserade
  Masgunnar, 20 november 2015

  En vacker och inspirerande bok med flera användbara mönster.
  En bok utöver det vanliga för den stickintresserade.
  Perfekt som present.

 10. Jättefin bok.
  Pia Gillberg, 23 oktober 2015

  Sagornas stickbok är ett måste för oss som tycker om sagor och stickning. Massor av inspiration och information. Fina bilder och mönster.

 11. Som jag väntat!
  Gitte Margareta Bergqvist, 14 oktober 2015

  Det här är en underbar bok för alla oss som älskar sagor och att sticka. Har många gånger haft lust att sticka Lillans klänning och Olles fina toppluva. Nu kan jag njuta av att ha beskrivning på hur många små fantastiska plagg som helst! Tänk att kanske kunna få till Mys speciella klänning! Tack för denna fina bok. Ger sådan otrolig inspiration.

 12. Som en saga
  Mis (Det finns ingen planet B), 1 oktober 2015

  En alldeles fantastiskt fin bok. Vilken otroligt roligt ämne att göra en bok om. Mönstren/plaggen är så fina så jag önskar de även funnits i vuxenstorlekar. Jag frågade i en bokhandel efter den och expediten blev alldeles betagen så hon tog ett exemplar åt sig själv också. Ett måste, helt enkelt.

 13. Allt i ett
  Britt-Marie, 28 september 2015

  Annorlunda upplägg med både infomation om författarna, sagorna och stickbeskrivningar. Äldre sagor och moderna finns representerade med välkända figurer. Trevliga bilder som kompletterar texten utan att ta över.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Celia B Dackenberg