Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
670
Utgivningsdatum
2016-03-04
Upplaga
7
Förlag
Norstedts
Dimensioner
276 x 201 x 48 mm
Vikt
2461 g
SAB
Qe-c
ISBN
9789113069104
Vår trädgårdsbok (inbunden)

Vår trädgårdsbok

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-04
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden, med allt från de klassiska favoriterna till de senaste trädgårdstrenderna.

I denna sjätte upplaga av det populära standardverket lyfts betydelsen av den klimatsmarta och giftfria trädgården fram. Författarna Christel Kvant och Inger Palmstierna fångar också upp det ständigt växande intresset för egenodlat och ett helt nytt kapitel behandlar den enkla lilla köksträdgården med råd om odling i pallkragar och andra knep för att odla på små ytor.

Det är växterna som trivs som är de vackraste! I det nya kapitel som handlar om platsens betydelse får vi veta hur vi bäst anpassar våra växtval till omgivningen, jorden, vindarna och ljuset.

Fakta, inspiration och goda råd förmedlas av författarna och flera andra av landets kunnigaste trädgårdsskribenter som rosexperten Lars-Åke Gustavsson, landskapsarkitekten Ulf Nordfjell och trädgårdsmästaren Philippe Plöninge. Gunnel Ginsburg tecknar förklarande och vackert det som är svårt att uttrycka i ord.

Samtliga växtgrupper presenteras med skötselanvisningar och växtskydd.

Utsågs till Årets trädgårdsbok 2005 och har sedan dess blivit något av en bibel för alla trädgårdsägare.

Några pressröster:

"En trädgårdsodlingens ABC-bok, ett praktverk som innehåller precis ALLT man behöver veta för att skapa sitt eget paradis. Fungerar även utmärkt som lustläsning." Aftonbladet

"En heltäckande, genomillustrerad grundbok för svenska förhållanden med alla klassiska favoriter men också med de senaste trädgårdstrenderna." Nerikes Allehanda

"Bibeln för den trädgårdsintresserade." Vi i villa
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vår trädgårdsbok
 2. +
 3. Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitekte... av Karin Janrik, Viveka Ljungström (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vår trädgårdsbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En suverän bok med både inspiration o fakta.

  Boken har det mesta som en trädgårds intresserad behöver. Något att stödja sig på o inspireras . Svårt att sluta läsa....

 2. Fantastiskt bok om trädgård.
  Zinita, 23 mars 2017

  Min trädgårds bibel, är det något jag behöver veta så finner jag det här. Läser den och tittar på alla bilder om och om igen.
  Zinita

 3. Allt man behöver!
  gert nejdehed, 1 augusti 2016

  Man behöver inte mer än denna mycket innehållsrika bok, den behandlar i stort sett allt som man behöver veta ang. trädgård.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna