De osynliga (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ingrid Barröy (del 1)
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2015-11-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
De usynlige
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
125 g
SAB
Hce
ISBN
9789113070193
De osynliga (pocket)

De osynliga

(109 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-11-11
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De osynliga Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I ett kargt klimat i ett nordnorskt kustområde utspelas Roy Jacobsens nya roman, som blivit en makalös försäljningsframgång i hemlandet, 143 000 sålda ex, och av många hyllats som hans bästa bok. Det är en roman som baseras på verkliga händelser mellan 1913-1928 och platsen är den vackra ön Barrøya som ligger vid Helgelandskusten.

Här bor Hans Barrøy, 35 år, hans hustru Maria, hans åldrande far och hans lillasyster Barbro som inte tycks duga mycket till. Men det här är romanen om Ingrid, som vi får följa från dagen hon döps fram till tjugoårsåldern då hon blivit en stark och självständig ung kvinna. Av sin mor får hon lära sig att sköta ett hushåll, av sin far får hon lära sig vad det innebär att växa upp på en ö och vad naturen förväntar sig av människorna som bor där. En plats i världen som präglas av osynliggörande, fattigdom och fiske. Och genom Ingrids fantastiska blick får vi ett stycke människokännedom som skapat en av den moderna nordiska litteraturens vackraste klasskildringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De osynliga
 2. +
 3. Vitt hav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitt hav av Roy Jacobsen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av De osynliga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Unikt
  Henrik Magnusson, 28 augusti 2023

  Vilket äventyr att träffa dessa unika och levande människor. Och språket gör verkligen att man träffar dem. Allt har sin egen färg, lukt, konsistens, logik osv.

 2. Lågmäld och underbar
  Ulla Christina Lantz, 27 augusti 2019

  Jag blev tagen av stämningen och enkelheten i det karga livet. Fantastisk beskrivning och mycket gripande och berörande. Blev ett underbart möte.

 3. Vacker!
  Kajsa, 1 april 2019

  En otroligt målande bok. Fantastiska miljöer målas upp och man kan nästan känna doften av havet. Hade denna i bokcirkeln och kom fram till att man måste ge den tid och tålamod att komma in i. Är ett speciellt sätt att skriva och blir spännande att få följa Ingrids öde.

 4. Fantastisk!
  Maja Kerock, 10 mars 2019

  En helt fantastisk bok, med ett språk som var som en målning! Jag ska läsa de följande delarna också! Rekommenderas!

 5. En fin och stämningsfull bok
  Helene , 28 februari 2019

  En underbar bok, man kunde verkligen leva sig in hårda och ensamma livet på en liten ö. Ser fram emot fortsättningen som jag sparar ett tag.

 6. En intressant upplevelse av människor och miljö.
  Monica Karlsson, 7 februari 2019

  En liten fin bok, lättläst och lätt att leva sig in i. Den handlar om en familjs ständiga kamp att överleva på en ö uppe i Nordnorge.Beskrivningen av slitet med de olika tuffa arbetsmomenten var ingående. Att rensa fisk i iskallt vatten kan jag föreställa mig orsakade smärta och självsprickor i händerna, men som måste uthärdas, som allt annat arbete i olika väderförhållanden. Det var inget kuvat folk. De ägde ön och några småöar. Deras slit var deras eget. Vackra naturbeskrivningar, kylan var påtaglig.

 7. Ett konstverk
  Michael Zehlen, 7 mars 2018

  Roy Jacobsens text blir till en verklihetsupplevelse av landskap, miljöer där människor görs levande med sina individuella karaktärer och livsöden.

 8. Ett kvinnoöde som känns osannolikt.
  Eva Telandersson, 16 september 2016

  Ett kvinnoöde som känns osannolikt i vår moderna tid. Förstod att boken var delvis autentisk. Tillfälligheterna sätter verkligen sin prägel på människornas öden på Barröy. Tyckte mycket om boken.

 9. Livet på ön
  monica.hi, 4 februari 2016

  Fin bok som skildrar den hårda tillvaron på ön men ändå med en varm känsla, som består långt efter att boken är läst.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen