Segla utan stress : manövrera båten med liten besättning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-02-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Magnus Lindén
Originaltitel
Stress-free sailing, Single and Short-handed Techniques
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
445 g
SAB
Prcda
ISBN
9789113071749

Segla utan stress : manövrera båten med liten besättning

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-02-22

Slutsåld

Som ensam- eller tvåsamseglare måste man planera varje moment noga, förbereda sig ordentligt och dessutom ha förmågan att göra korrekta bedömningar. Segla utan stress vänder sig till den lilla besättningen med steg för steg-beskrivningar av hur man klarar upp de vanligaste situationerna man ställs inför och tillhandahåller smarta, effektiva och väl beprövade lösningar för det stora antal situationer som kan uppstå ombord från hissning och revning av segel, till att förtöja vid boj i olika vindsituationer, tilläggning vid trånga bryggor, man över bord-situationer och segling i dåligt väder. Sex olika testbåtar av olika typ används i bokens exempel för att kunna jämföra hur olika båtar beter sig under olika förhållanden. Tonen är lättsam och mer kamratlig än mästrande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Segla utan stress : manövrera båten med liten besättning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mest för engelska förhållanden
    AT, 21 september 2016

    Beskriver en hel del om manövrering i ström och tidvatten som inte är jättestora problem i Sverige. Däremot skrivs nästan inget om de i Sverige vanligt förekommande tilläggningssätten: för mot brygga med boj i aktern.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Duncan Wells