Huden : allt om vårt största organ (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2017-02-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Haut nah - Alles über unser grösstes Organ
Illustratör/Fotograf
Katja Spitzer
Dimensioner
232 x 160 x 28 mm
Vikt
525 g
SAB
Vem
ISBN
9789113074009
Huden : allt om vårt största organ (inbunden)

Huden : allt om vårt största organ

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-02-02
209
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vår hud är vårt största organ och den barriär som omsluter oss. Cirka två kvadratmeter med känsliga receptorer som hjälper oss att uppfatta världen omkring oss och skydda allt inom oss. Spelplan för både fördomar och förförelse. Samtidigt är huden - på ett väldigt konkret plan - en biotop för bakterier, svamp, virus och parasiter.

Trots att huden är så synlig och tar så mycket plats så är den märkligt hemlig. Det vill den tyska hudläkaren Yael Adler ändra på. För vår hud berättar mer om oss än vi någonsin kan tro: Den här boken kommer att lära dig precis allt du inte visste att du ville veta om din hud.

Författaren tar ett helhetsgrepp om huden på ett medicinskt, filosofiskt men hela tiden populärvetenskapligt sätt. Så följ med på hudresa genom sex och celluliter, samspelet mellan yttre och inre organ, mirakelkrämer och dyra löften, och mot utseendefixering och åldrande. Och häng med på ett sansat korståg mot tvål!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huden : allt om vårt största organ
 2. +
 3. Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap o... av Johanna Gillbro (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Huden : allt om vårt största organ. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En hudbibel
  ingerhj, 9 februari 2018

  Förklarar och tar död på många myter om vår hud och hur den åldras. Gör vetenskap begriplig på ett lättsamt sätt.

 2. Hudterapeuter - se hit!

  En rolig och underhållande bok om huden! En uppfräschning eller en grundläggande insyn i kroppens största organ! En ordentlig genomgång av något som vi kanske tar för givet!

 3. Viktigt vetande om huden.
  Hans Vestin, 5 april 2017

  Boken Huden visar nära nog fullständig kunskap för den enskilde om just huden. Generöst förmedlad av författaren som är läkare. Rekommenderar den starkt. Lånade ut den och skall beställa några exemplar för utdelning. Medicinska begrepp förklaras ingående och lättbegripligt, en bonus som uppskattas av den vetgirige.

 4. Underhållande
  Villivonkansbooks (Örebro), 24 februari 2017

  Yael Adler är hudläkare och expert på området huden samt driver en egen praktik i Tyskland. Huden innehåller både fakta och kloka råd om tex. Solning, tatueringar, skönhetsbehandlingar, kostens betydelse samt hur huden fungerar i stort. Det är en väldigt intressant bok, skriven på ett lättillgängligt direkt språk. Hon varvar egna upplevelser med rena fakta. Detta på ett väldigt humoristiskt sätt, tror aldrig jag läst en bok inom facklitteratur tidigare som är rolig samtidigt som den är så inn... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Huden : allt om vårt största organ