Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 4)
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2017-06-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia della bambina perduta
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce
ISBN
9789113076263
Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande (inbunden)

Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

(219 röster)  |  Läs 28 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-06-12
215
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, som numera är framgångsrik egenföretagare i databranschen, eftersom hon är rädd för att Lila ska ta över hennes liv. Men de träffas igen när de blir grannar för ett tag och hjälper varandra med barnen. Deras vänskap blir mer jämbördig i vuxen ålder, men än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande
 2. +
 3. Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt ... av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Levande handling

  Boken är liksom de första lite tradiga i början, innan man kommer in i handlingen som bara växer och växer nyfikenheten hos mig som läsare. Det är många namn att hålla reda på., men det går bra att kolla från listan. Känns lite lång, många sidor, men klart läsvärda.

 2. Ännu en bok i seriens att se fram emot.
  Anneli Söderman, 31 oktober 2017

  Elena Ferrantes har skrivit en mycket bra serie om människorna i Neapels fattiga kvarter och deras livsöden. Jag sträckläste böckerna.

 3. Fängslande

  En vänskap som i vissa stycken är svår att helt förstå, genomsyrar alla böckerna.Men så är livet , allt går inte att förstå, ändå måste vi leva dom liv vi fått och delvis valt.Det skildras så bra i alla böckerna.

 4. Elena Ferrante
  Sylvia, 29 september 2017

  Hej,
  Denna författare är helt helt suverän. Jag är helt tagen av hennes sätt att berätta. En enorm läsupplevelse!! Jättebra

 5. Bästa bokserien jag någonsin läst
  Samaneh , 10 september 2017

  Denna bokserie har fångat mig från början till slut. Hennes otroliga sätt att berätta historien är så otroligt fängslande. Det är med en sorg i hjärtat som man avslutar fjärde boken.

 6. Elena Ferrante, Det förlorade barnet
  Tuulikki, 1 september 2017

  Jag har läst alla fyra böckerna med stor behållning.
  Det är lite jobbigt särskilt i början för det är väldigt många personer att hålla reda på och namnen är så lika varandra. Men som hjälp finns en förteckning på alla familjerna.
  Det är en fantastisk beskrivning av Neapel, de fattiga kvarteren och människorna som bor där. Man sugs in i handlingen och kan inte sluta att läsa. Ferrante beskriver huvudpersonen Elena så ärligt med hennes goda och dåliga sidor. Hennes symbiotiska förhåll... Läs hela recensionen

 7. Omfattande persongalleri
  Stormfågel, 31 augusti 2017

  Boken är intressant om livet i Neapel, man får följa ett otal människors öde från barndom till ålderdom.
  det är sista boken av fyra.

 8. Det sanna Italien
  Hans Klaive, 28 augusti 2017

  Ferrante-sviten är inte bara en roman om två kvinnors passionerade beroende av varandra i vänskap, vrede och konkurrens. Den målar det italienska samhället med alla dess motsättningar, klasskillnader, slum och lyx, dess våldsamma historia med karaktärer som tangerar Röda Brigaderna, klassresan, utanförskapet för den som går och den som stannar kvar. Ferrante skriver med ett fantastiskt driv, med diskret inlagda kliff-hangers som gör att man bara vill gå vidare. Gunilla Nyros inläsning av del ... Läs hela recensionen

 9. Sista delen
  Alexandra , 17 augusti 2017

  Avslutande delen i romaneposet om de två väninnorna Lila och Elena ifrån Neapel. Boken fortsätter där den tredje delen slutar. Det var härligt att läsa boken såsom läsare av de andra tre böckerna i rak följd. Boken gav inga klara svar men var en mogen kvinnas betraktelser. Både ris och ros vill jag ge boken.

 10. Jag måste vila...
  Gudrun Andersson, 31 juli 2017

  Sträckläste alla fyra under en förkylning i juli. Blev mastigt med allt som skulle hållas på plats - namn släkter adresser orter mm mm MEN efter jobbig inledning bok ett så kom till sist fyran som plåster på såren.
  När jag pustat ut ska jag lyssna igenom dem -tror jag.nästan säkert.
  Hoppas vara med när Ferrantes nya serie som handlar om det förlorade barnets öde kommer i tryck.......

 11. Samtidshistoria ur kvinnoperspektiv
  Angelica Lundqvist, 27 juli 2017

  Spännande våldsam drastisk "självbiografi" om Elena o hennes barndomsväninna Lila. E F skyr inga sanningar om sina känslor inför sina nära o de kretsar hon själv rör sig i. Det känns ofta revolutionerande ärligt men också alltför ordrikt och man misstänker att översättningarna pressats fram eftersom språket tyvärr inte alltid är precist eller ens adekvat.

 12. Kanon
  Suss, 19 juli 2017

  Det bästa jag läst på länge..alla fyra är så bra man vill inte sluta läsa kommer kännas tomt efter sista boken.

 13. En romansvit att återvända till
  Ewa Sundbäck, 17 juli 2017

  Elena och Lila är vuxna nu, i 30-årsåldern. Elena är olycklig i äktenskapet med Pietro och inleder ett förhållande med sin ungdomskärlek Nino. Lila är sambo med Enzo och tillsammans har de startat ett dataföretag som är framgångsrikt. Lila och Nino övertalar Elena att flytta tillbaka till Neapel efter skilsmässan från Pietro. Mycket har förändrats, men ändå är allt sig likt. Familjen Solara sitter kvar på tronen parallellt med att Lila har en outtalad makt och respekteras av många. Åren går, ... Läs hela recensionen

 14. Feministe italiane!
  meta peta, 12 juli 2017

  Har bara läst en tredjedel, men sugs i lika mycket som i de föregående delarna. Mycket italienskt men kritiskt berättat. Fina person-, miljö- och nutidshistoriska skildringar. Politik och konflikter i det stora och det lilla etc etc. Molto bene, molto bello!

 15. Mycket läsvärd
  Emma, 8 juli 2017

  Den sista och bästa delen av Ferrantes romansvit om de italienska väninnorna. En modern klassiker som så många redan har påpekat. Läs den!

 16. Läsnjutning

  Fyra bra böcker av Elena Ferrante gav mig stor njutning över en tid! Som kvinna stor igenkännande trots olikheter i barndom, ungdom, vuxentid, kultur, religion, familjeförhållande. Bra enkelt rakt men mycket detaljrikt och utförligt berättat som fångar de olika situationerna så att det är enkelt att tillgodogöra sig allt!!!
  Carin

 17. Håller med om berg och dalbana!
  Astrid Nilsson, 30 juni 2017

  Elena Ferrrante har skrivit ett tidsdokument från den hårda värld som människorna i staden Neapel levde i.
  Alla är offer både kvinnor och män. Det finns så många schabloner som kvinnor och män lever upp till. Hon berättar om det svåra - att gå emot strömmen som avvikande sexuellt eller som avvikande intellektuellt.
  Böckerna var så olika skrivna, för mig lite för många utläggningar i vissa böcker medan andra "flöt på".
  Är glad att jag läst böckerna och att jag genom att läsa dem... Läs hela recensionen

 18. Lite schablonaktig kvinnobild
  Johanna Underström, 28 juni 2017

  Boken är helt ok och eftersom jag läst de 3 böckerna som kom innan, så ville jag veta hur det slutar. Ärlighetens namn måste jag dock säga, att de tidigare böckerna var bättre! Lite av antiklimax på något sätt...

 19. Italiens våldsamma civilhistoria.
  DrUlla., 28 juni 2017

  En fullständigt fascinerande läsning om utvecklingen för medlemmarna av de familjer som vi har fått följa sedan 1940-talet i del 1,2 och 3. Det är inte någon "feel good"-
  berättelse, snarare ångestskapande, men man kan inte sluta läsa!

 20. Det förlorade barnet/ Ferrante
  gunilla lilie, 27 juni 2017

  En jättefin avslutning på de fyra böckerna. Men man behöver läsa alla för att uppskatta den. Författaren ger en allmän bild av lokalsamhället som inte är vanlig i vilken litteratur som helst.

 21. Sträckläst
  Lena Lindberg, 27 juni 2017

  Hela serien en särskild läsupplevelse, själva historierna, sammanhanget, språket och berättarväven. Sörjer att den är slut o har med mig några ögonöppnare

 22. Otrolig berättarförmåga.
  ozzy, 26 juni 2017

  Denna avslutande del i serien är precia som de tre tidigare böckerna bland det bästa jag läst. Det är omöjligt att inte engagera sig. Jag kommer att sakna personerna i berättelsen, framför allt Elena. Ser nu fram emot att läsa andra böcker av Elena Ferrante.

 23. En dragkamp mellan avundsjukan och kärleken.

  Jag älskar berättelsen, den är dragkampen två jämbördiga vänner emellan. Vänskap, ovänskap, kärlek, svartsjuka, sorg, boken innehåller allt som kan utspelas mellan två vänner som har älskat och behövt varandra genom livet. Alla 4 delar rekommenderas.

 24. Oförutsedda händelser!!
  Puck , 26 juni 2017

  Ju mer man läser desto mer vill man veta. Sorglig o sann och otroligt egofixerat
  av båda kvinnorna. Vem är värst. Är detta vänskap? Svårt att tro det.

  Kvinnorna söker makt på sitt sätt o männen på sitt.De har lång väg att vandra för att nå jämställdhet.

  Stackars barn!!!!!

 25. Elena Ferrantes fyra böcker
  Britt Sandstedt, 26 juni 2017

  Jag tycker hela serien med fyra böcker är fantastiskt bra. Den är också ett tidsdokument över tiden 40-tal och framåt. Personerna är färgstarka och handlingen drivs framåt. Det är svårt att släpp ifrån sig böckerna. Man vill hela tiden veta hur det ska gå!

 26. En stark avslutning på en fascinerande svit
  Majvor SG, 26 juni 2017

  I den sista delen om väninnorna knyts deras livsöden samman igen. Och slits sönder- igen. Det är starkt att läsa om hur svårt det kan vara att förändra sitt liv även om man försöker med alla medel. Boken handlar om Neapel och dess invånare men är allmängiltig och man kan lätt leva sig in i huvudpersonerna och deras känslor och beteenden även om man lever i en helt annorlunda miljö. Rekommenderas till alla som läst de tidigare böckerna. Den här delen är en av de bästa.

 27. Fantastisk
  Henrik Svedlund, 26 juni 2017

  Ferrantes boksvit är underbar. Mycket spännande och fantastiska porträtt. Kommer att bli en klassiker och räknas till de stora litterära verken.

 28. Bra, men jobbig här och var
  Toussaint, 26 juni 2017

  Jag avskydde del 1, älskade del 2 och 3, som jag inte kunde släppa ifrån mig. Del 4 är fortsatt enormt välskriven och uppslukande. Men den är litet jobbigare att läsa än del 2 och 3. Ferrante går in i knepiga resonemang om hur barndomsvännerna agerar med och mot varandra och det är svårt att hålla reda på alla namn och hur de är släkt, vänner och gifta med varandra eller (otrogna med varandra). Men mitt i att man tänker att nu orkar jag inte mer av detta, så händer något, och historien blir fascinerande igen. Ett konststycke!!

Visa alla 28 recensioner

Bloggat om Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder oc...