Du skulle sagt som det var (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-04-13
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
206 x 125 x 20 mm
Vikt
258 g
SAB
Hc
ISBN
9789113081625
Du skulle sagt som det var (häftad)

Du skulle sagt som det var

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-04-13
211
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En dag står en liten flicka i en vuxen kvinnas hall. De börjar samtala, och fram växer berättelsen om en barndom kantad av övergrepp och svek.

Flickan berättar om mamma som står vid diskbänken med städ­rocken oknäppt och mumlar för sig själv. Hur de rödmålade läpparna rör sig i det bleka ansiktet och hur rädd flickan är för mammas vassa blick. Att pappa inte finns där när hon behöver honom och att storebror Benke bara gör allt värre.

Men flickan berättar också om två män. Den ena gör henne illa, den andre finner hon tröst hos när ingen annan står till buds.

Du skulle sagt som det var är en roman om en barndom med utsatthet och sexuella övergrepp. Men också om läkeprocessen, och om hur man som vuxen kan läka de sår man burit på en hel livstid.

På ett lågmält och sparsmakat språk, med tydlig känsla för detaljer, berättar Ulla-Maria Andersson i sin debutroman om en uppväxt fylld av smärta och mörker. Det är en bok som inte lämnar någon oberörd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du skulle sagt som det var
 2. +
 3. Kära Hinseberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kära Hinseberg av Ulla-Maria Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson

 • Kära Hinseberg

  Ulla-Maria Andersson

  För att finansiera sitt stegrande amfetaminmissbruk drar sig Katta fram på stölder, hon lever i en kvart med tillfälliga manliga besökare och brottas med traumatiska minnen från sin såriga barndom. Nyss fyllda arton år hamnar hon på Hinseberg för ...

 • Du sjöng mig hem

  Ulla-Maria Andersson

  Katta sjunker allt djupare i sitt missbruk. Till sist är hon beredd att offra allt för en sil eller en fylla. Till och med dottern Maria. Den röra som hon lever i är inte bra för ett barn, det inser hon själv, och Maria placeras i fosterhem. Katta...