Tjockdrottningen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (211.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Moa Herngren
Utgivningsdatum
2017-11-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113083049
Tjockdrottningen (ljudbok)

Tjockdrottningen (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-16

Styckköp

145

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Camilla Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Annie blir Tjockdrottningen med hela svenska folket. Programmet leds av Johanna Broman som desperat vill slå igenom och gör allt för att hålla uppe bilden av framgång fast hon sitter djupt i skuldfällan. Hon dövar sin ångest med sms-lån och shopping på nätet.

Annie dras med i mediehypen och kändiseriet. Plötsligt vill alla vara hennes vänner. Inuti känner hon sig fortfarande som en 200-kilosklump som världen ser på med avsmak, men så småningom hittar hon sig själv och den stora kärleken visar sig där hon minst anar det.

Tjockdrottningenär en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Moa Herngrens roman landar rätt i samtididen där alla kämpar med sitt förflutna, sina fasader ocd den ständiga jakten på bekräftelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tjockdrottningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En lättlyssnad och bra feelgood-bok
  Lena V , 28 juli 2018

  Rekommenderas varmt om du vill ha något lättsmält att lyssna på. En riktigt trevlig bok!

 2. Läs den!
  Kim M. Kimselius, 12 januari 2018

  När jag började lyssna på den här boken tänkte "Nej, vad är det här för något..." Men jag gav den en chans och lyssnade vidare. De starka personporträtten fängslade mig och jag ville veta mer om personerna boken handlade om. Inte bara huvudpersonen Annie, utan alla personerna runt henne.

  Det slutade med att jag tyckte riktigt bra om boken och kände saknad när den var slut. Hur gick det sedan för Annie? tänkte jag. Men det får jag förmodligen aldrig svar på. Jag hoppas att hon "levde ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Moa Herngren