Resten av livet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2018-11-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Le reste de leur vie
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
142 g
SAB
Hce
ISBN
9789113085234
Resten av livet (pocket)

Resten av livet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-11-14
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Manelle jobbar i hemtjänsten och tar sitt yrke och sina åldringar på största allvar. Hon älskar att gå och handla mat med Madeleine Collot och att spela Alfapet med den fuskande Ghislaine de Montfaucon! Men favoriten heter Samuel Dinsky, den gamle mannen som kan baka gudomligt goda Schwarzwaldtårtor.

Ambroise, däremot, lever ett väldigt annorlunda liv. Såsom kroppskonservator ser han till att göra döden mer presentabel för de närmast sörjande. Han älskar också sitt yrke även om det medför vissa problem i kontakterna med det motsatta könet. Dessutom har yrkesvalet gjort hans far, den kände professorn Henri Larnier, Nobelpristagare i medicin 2005, mycket besviken. Något som lett till en brytning mellan far och son.

Manelles och Ambroises vägar korsas när Samuel Dinsky beslutat sig för att begå ett assisterat självmord på en klinik i Schweiz och ber Ambroise köra honom till Genève. Vad ingen av dem vet är att Manelle förföljer dem, fast besluten att hindra Samuel från att begå ett fatalt misstag.

En mot alla odds munter fabel om åldrandet, sjukdomar och döden av författaren till Mannen som läste högt på 06.27-tåget som får oss att dra på smilbanden.

"Jean-Paul Didierlaurent berättar om sjukdom, planerad dödshjälp, envishet, en fantastisk resa till Schweiz, kärlek, omtanke men framför allt en handling med hjärtat på rätt ställe. Läs och njut av en rolig och tänkvärd bok." Bokparet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resten av livet
  2. +
  3. Dansa vid vulkanens rand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dansa vid vulkanens rand av Grégoire Delacourt (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Resten av livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ketcupeffekt
    Ewa Sundbäck, 4 maj 2019

    "Resten av livet" av Jean-Paul Didierlaurent är en liten fransk feel-good-berättelse. Den handlar om Manelle som älskar sitt arbete inom hemtjänsten och där vissa klienter är trevligare än andra. Den handlar även om den bildsköne Ambroise som arbetar som kroppskonservator. Han älskar sitt arbete även om omgivningens reaktioner på hans yrkesval oftast är långt ifrån positiva. Den handlar om Ambroises mormor som bakar världens godaste kouignetter och om Samuel Dinsky som är en av Manelles klien... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Resten av livet