Grejen med saker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Nygren Barret, Susanna (form) / Ulin, Pia (foto)
Dimensioner
247 x 195 x 25 mm
Vikt
791 g
SAB
Ih
ISBN
9789113089737
Grejen med saker (inbunden)

Grejen med saker

Inbunden Svenska, 2019-02-15
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Vi lever i en bulimisk kultur. Å ena sidan ett genomkommersiellt samhälle som ser till att vi ständigt känner oss missnöjda och där svaren och tillfredsställelsen är KÖP! Å andra sidan ständiga uppmaningar om att rensa och göra sig av med. Som om befriandet av saker skulle innebära en djupare mänsklig frigörelse."

I Grejen med saker undersöker Helena von Zweigbergk vårt förhållande till saker. Ur ett mycket personligt perspektiv frågar hon sig vad vi vill med våra saker. Varför känns de så viktiga att skaffa? Kan de vara besjälade? Hon vänder ut och in på sitt hem och alla dess prylar, reflekterar över vad de kommunicerar, hur de är laddade med historia men också med känslor som skam och tröst. Utforskandet sker i samarbete med konstnären Cilla Ramnek och fotografen Pia Ulin som får fria händer i Helenas hem. Enskilda saker plockas fram, föremål grupperas om och berättar helt plötsligt något annat.

Det liknar en arkeologisk utgrävning som säger mycket om vår tid, våra sociala behov och samlarimpulser. Det handlar om att omvärdera och hålla sitt seende aktivt. Om behovet av att ibland byta scenografi och hur en leksakstax kan bli ett tecken på faderlig kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grejen med saker
  2. +
  3. Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete av Åsa Axelsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grejen med saker