Grejen med saker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Nygren Barret, Susanna (form) / Ulin, Pia (foto)
Dimensioner
247 x 195 x 25 mm
Vikt
791 g
SAB
Ih
ISBN
9789113089737

Grejen med saker

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-02-15

Slutsåld

"Vi lever i en bulimisk kultur. Å ena sidan ett genomkommersiellt samhälle som ser till att vi ständigt känner oss missnöjda och där svaren och tillfredsställelsen är KÖP! Å andra sidan ständiga uppmaningar om att rensa och göra sig av med. Som om befriandet av saker skulle innebära en djupare mänsklig frigörelse."

I Grejen med saker undersöker Helena von Zweigbergk vårt förhållande till saker. Ur ett mycket personligt perspektiv frågar hon sig vad vi vill med våra saker. Varför känns de så viktiga att skaffa? Kan de vara besjälade? Hon vänder ut och in på sitt hem och alla dess prylar, reflekterar över vad de kommunicerar, hur de är laddade med historia men också med känslor som skam och tröst. Utforskandet sker i samarbete med konstnären Cilla Ramnek och fotografen Pia Ulin som får fria händer i Helenas hem. Enskilda saker plockas fram, föremål grupperas om och berättar helt plötsligt något annat.

Det liknar en arkeologisk utgrävning som säger mycket om vår tid, våra sociala behov och samlarimpulser. Det handlar om att omvärdera och hålla sitt seende aktivt. Om behovet av att ibland byta scenografi och hur en leksakstax kan bli ett tecken på faderlig kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grejen med saker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Reflektion ang tingen behövs
    Göran Terneus, 20 mars 2019

    Lättläst. Tankeväckande. Speglar vanor- ovanor och "mig själv" i konsumtionssamhället. Mer finns att göra om det skrivs "grejen 2" som sätter in tingen i våra mer eller mindre medvetna behov. Varav några är hårt exploaterade. En analys behövs av tingen,behoven och personen.

  2. Hög igenkänningsfaktor i Helenas text men...
    Lisbeth Nagell (Frölunda), 13 mars 2019

    det känns som om texten är en liten del av en större story...man hamnar lite mitt i någonting. Hittar inte alls övergången och samanhangen mellan texten och bilderna. Bilderna är dessutom tråkiga, gråbruna och intetsägande...och av någon anledning placerat för sig själv på slutet. Nej, detta hänger inte ihop.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna