Den förklädda guden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pestmasken (del 2)
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2023-04-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Schüssler, Heike (form)
Dimensioner
220 x 145 x 26 mm
Vikt
396 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115252

Den förklädda guden

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-05
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1936 och tre år har gått sedan en kvinna under dramatiska former stal ett spädbarn från Villa Talludden på Djurgården. Mikael Kejser, som under kidnappningen fick obotliga skador, har nu fått veta att han inte har lång tid kvar att leva. Han bestämmer sig för att utkräva hämnd och att till varje pris hitta kvinnan och det försvunna barnet.

Noel Bråkensköld, en stilig läkare som bär på ett mörkt förflutet, antar ett uppdrag som snart leder honom till Zürich, norra Italien och till träskmarkerna vid Laguna Morta, "Den döda lagunen". Men när han kommer för nära familjen Seigels hemligheter tvingas han att fatta flera våghalsiga beslut.

Varför är det så många som söker efter det kidnappade barnet? Vilka är alla dessa människor som tycks villiga att offra sina vänner, gå bakom ryggen på sina närmaste, förgöra sina vedersakare och bryta bröd med sina fiender?

Den förklädda guden, andra delen i serien Pestmasken, är en historisk spänningsroman där läsaren får följa med på en halsbrytande resa in i familjen Seigels dramatiska värld av död, svek och oväntade allianser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den förklädda guden
 2. +
 3. Den döende slaven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den döende slaven av Victoria Larm (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den förklädda guden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow!
  veronicas_bok_bak_liv, 9 september 2023

  Året är 1936 och det var tre år sedan Livia stal ett barn från Villa Talludden och gick under jorden. Tillsammans med den lilla pojken har hon försökt skapa ett nytt liv i Venedig. När någon från det förflutna efterlyser uppgifter om henne så svävar både hon och pojken i fara. Samtidigt blir läkaren Noel som bär på ett mörkt förflutet blir anlitad till att hitta Livia, spåren för honom till norra Italien.

  Det här är den andra boken i serien Pestmasken. Jag har inte läst den första ... Läs hela recensionen

 2. Oförutsägbar och spännande
  @bokslukarfeministen, 30 juli 2023

  Den förklädda guden av Victoria Larm är den andra delen i serien Pestmasken. I uppföljaren är året 1936 och tre år har gått sedan en kvinna under dramatiska former stal ett spädbarn från Villa Talludden på Djurgården. Mikael Kejser har fått reda på att han inte har lång tid kvar att leva och bestämmer sig för att hitta kvinnan och det försvunna barnet för att hämnas. Samtidigt antar den stilige läkaren Noel Bråkenköld ett uppdrag som leder honom till norra Italien. Men när han kommer för nära... Läs hela recensionen

 3. Välskriven och lättläst!

  Jag har läst en hel del positiva recensioner av såväl "Den nionde kretsen", den första delen i serien Pestmasken, som av den här, "Den förklädda guden". Ja, jag ska väl erkänna att jag hade ganska höga förväntningar när jag började läsa.

  Blev jag besviken då? Nej, det tycker jag inte. Blev jag imponerad då? Nja, kanske inte det heller. Boken har väldigt många positiva bitar, många saker som jag absolut gillar. Men, för det finns alltid ett men, intrigen är lite förutsägbar. Jag kan i... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Victoria Larm

 • Den döende slaven

  Victoria Larm

  Året är 1936. Livia Seigel saknas efter natten då Villa Talludden brann ned på Djurgården. Det enda spåret efter henne är en uppstoppad kanariefågel som hittas i skogen intill huset. Efter en dramatisk rättegång i London står Calvin de Laval inför...

 • Den nionde kretsen

  Victoria Larm

  "Victoria Larm har berättartalang. Hon målar skickligt upp miljöerna i 30-talets Stockholm och Venedig"- Lotta Olsson, Dagens Nyheter "Victoria Larm skriver så det sprakar om det, vacker och rasande spännande med ständigt nya vändni...