Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur och Kultur
Översättare
Ann Björkhem
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Wherever you go there you are
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Dokba
ISBN
9789127111684

Vart du än går är du där

medveten närvaro i vardagen

(31 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-08-01
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"'

Vart du än går är du där är en handledning i konsten att meditera och att lära känna sig själv - att bli vaknare för det som sker just nu
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vart du än går är du där
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vart du än går är du där. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ska läsas med inlevelse
  Tanja, 16 oktober 2015

  Boken fick mig att börja meditera varje dag, vilket jag inte hade lyckats tidigare. Jag blev verkligen motiverad och ser positiva förändringar av det.

 2. Väldigt bra! Men bör kanske läsas flera gånger om man...
  Anonym, 4 januari 2014

  Väldigt bra! Men bör kanske läsas flera gånger om man vill att meditation skall bli en naturlig del av ens liv.

 3. Efter jag gått en meditationskurs var boken mycket...
  Zamigo, 30 maj 2013

  Efter jag gått en meditationskurs var boken mycket lättare att smälta in samt att ta till sig dessa enkla övningar! Enkelt och vackert språk. De liknelser han använder i boken är motiverande!

 4. Underbar att läsa
  Karlsson, 20 september 2011

  Enkel men med mycket visdom och med små praktiska råd och övningar. Tyckte mycket om sättet den var skriven på, lite poetisk i sitt språk och enkelt upplagd.

  Detta är ingen bok man ska "sträckläsa" utan en bok som man gärna ska filosofera lite över efter varje del och ta till sig. En riktigt mysig bok som man njuter av att läsa...

 5. Öka din vakenhet
  www.psofi.com, 11 januari 2006

  Boken utgör en perfekt introduktion till det fängslade begreppet medveten närvaro och uppmärksamhetsmeditation.

  Men boken har mycket att erbjuda även mer vana utövare. Själv uppskattade jag kapitlet om föräldraskap. Här skriver Jon Kabat-Zinn om varför man kan betrakta varje litet barn som en Buddha eller zenmästare. Jon Kabat-Zinn är en klok och kunnig ledsagare som kommer att inspirera dig till att läsa mer om vikten av att ta vara på varje ögonblick i ditt liv.

  Den här ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jon Kabat-Zinn

Övrig information

Vart du än går är du där är en handledning i konsten att meditera och att lära känna sig själv att bli vaknare för det som sker just nu, både inom sig själv och i omvärlden. Utifrån situationer som det är lätt att känna igen sig i beskriver författaren enkla övningar i meditation som man själv kan göra hemma. Han berättar om hur han i egenskap av förälder, familjeförsörjare och i sin yrkesroll brottas med att bli mer närvarande i nuet, vid frukostbordet såväl som under bergsbestigningen.
Boken är indelad i tre delar. Den första ger en bakgrund kring vad meditation och medveten närvaro är. Den andra är en praktisk handbok i konsten att meditera. Den sista delen handlar om hur man kan omsätta medveten närvaro i de dagliga rutinerna och hur man kan få plats för meditationen i vardagslivet.

Jon Kabat-Zinn är läkare och forskare. Han har utvecklat den meditationsträning som på svenska kallas medveten närvaro (mindfulness). Metoden har testats i vetenskapliga studier tillsammans med kognitiv beteendeterapi, och den har visat sig fungera framgångsrikt i behandling av kronisk smärta och för att förebygga depression. De vetenskapliga studier som nu pågår på Karolinska institutet pekar också på att den har effekt vid stressrelaterade tillstånd.