Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
454
Utgivningsdatum
2009-02-23
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
234 x 152 x 34 mm
Vikt
740 g
ISBN
9789127116566
Stress och den nya ohälsan (inbunden)

Stress och den nya ohälsan

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-02-23
456
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De långvariga sjukskrivningarna har ökat lavinartat de senaste åren. Orsaken till den nya ohälsan är stress, men det saknas såväl adekvata diagnoser som verksamma behandlingar för dessa patienter.

Till och med barn lider av vår tids uppskruvade tempo. Det är alarmerande eftersom stress leder till andra allvarliga sjukdomar, som hjärt- och kärlsjukdom, fetma och diabetes.

Peter Währborg tar i den här boken med läsaren på en guidad resa genom den stressade människans kropp och själ. Stress hos både barn och vuxna beskrivs ingående. Det är i samspelet mellan de sociala, psykiska och biologiska aspekterna av människan som stress utvecklas.

Författaren skiljer mellan två olika typer av stress: den aggressiva och den uppgivna. Båda dessa former leder till såväl psykiska som fysiska skador. Det finns tillstånd som primärt beror på stress, och det finns sjukdomar som påverkas därav. Fibromyalgi, kronisk trötthet och olika former av smärta diskuteras i särskilda avsnitt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stress och den nya ohälsan
 2. +
 3. Komplementärmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komplementärmedicin av Eva Björklund (häftad).

Köp båda 2 för 1019 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Stress och den nya ohälsan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, kanske lite svårläst

  Mycket intressant, men väldigt vetenskaplig och lite svårt språk emellanåt. Men väldigt lärorik.
  Boken beskriver på ett ingående sätt vad som händer i hjärnan och nervsystemet vid stress, och vad konsekvenserna blir av detta.

 2. En bra bok som får oss att förstå vidden av att...
  annelie lindeberg, 1 juli 2013

  En bra bok som får oss att förstå vidden av att stressa för mycket. Kan upplevas som allt för fackmässig, men om man bortser från medicinska termer och ser till helheten, så är den en underbar källa till kunskap för att motivera en sänkt stressnivå.

 3. Boken behandlar fenomenet stress ur alla tänkbara...

  Boken behandlar fenomenet stress ur alla tänkbara vinklar. Fysiologiskt, hormonellt, mentalt, kemiskt osv. Mycket detaljerade beskrivningar om bakomliggande orsaker och mekanismer till varför vi reagerar som vi gör i olika situationer som gör att vi känner oss "stressade".

  Med denna bok som underlag, kan man utan tvivel förstå och därigenom också bearbeta klienter och patienter som lider av någon form av stressrelaterat tillstånd.

  Det är ingen bok man forcerar sig igenom, ef... Läs hela recensionen

 4. Bästa boken om stress?
  Marianne, 16 november 2011

  Peter Währborg är en av våra mest kunniga inom stressområdet och denna bok är en mycket bra avspegling av hans vida kunskap.
  Boken ger en ypperlig förklaringsmodell till hur stress påverkar oss både kroppsligen och psykiskt. Den visar som få andra böcker på samband mellan olika sjukdomar och stress.
  Detta är en bok främst för de som arbetar med stressrelaterade tillstånd men också för den intresserade lekmannen.
  För mig är den lite av en bibel.

 5. Bra lärobok
  EW, 3 maj 2009

  Mycket bra. En bok som väldigt bra förklarar hur våra kroppar fungerar/reagerar på stress. En lärobok som jag varmt rekommenderar. Dock bör sägas att man bör ha vissa grundläggande kunskaper i anatomi/fysiologi för att läsa den.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Peter Währborg

 • Kriminologiska perspektiv på dödligt skolvåld

  Charlotta Thodelius, Hans-Olof Sandén, Carl Besslinger, Peter Währborg

  Dödligt skolvåld ingår i serien Kriminologiska perspektiv på ... och belyser svenska händelser av dödligt eller potentiellt dödligt skolvåld. Ger en samlad bild av dödligt skolvåld i Sverige. - Kombinerar rättsligt material och vetenskaplig litter...

 • Kulturen och hälsan

  Peter Währborg, Sven-Olov Wallenstein, Töres Theorell, Ola Sigurdson, Even Ruud

  Begreppen "kultur" och "hälsa" är mångtydiga och vaga och därför undflyende. Det tycks de nio essäförfattarna vara ense om i denna bok. Författarna är personer som i sin vetenskapliga, konstnärliga eller i övrigt professionella...