Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-03-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Dh,Doe
ISBN
9789127119635
Den meningssökande människan (pocket)

Den meningssökande människan

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2009-03-30

Slutsåld

Varför genomsyras människans tillvaro av strävan efter mening? Vi söker ständigt efter betydelser och sammanhang, exempelvis i slumpartade händelser som lottovinster och genom att försöka tolka berättelser i datorspel. I alla kulturer finns myter om hur universum har skapats och vem som har makt över naturfenomenen. Gärdenfors menar att vår unika förmåga till framförhållning, samarbete och sökande efter meningen med livet har ökat chanserna för överlevnad.

Idag är det vanligt att anta att orsakerna till det mänskliga beteendet står att finna i vår biologiska natur. Med ett underhållande tvärvetenskapligt perspektiv argumenterar Gärdenfors istället för att nyckeln till vårt beteende finns att hämta inom kulturen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den meningssökande människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig och tänkvärt
    Bokmalen, 3 maj 2019

    Denna bok är skriven på ett lättfattligt sätt för att läsaren ska förstå forskning och teorier kring hur vi människor söker skapa mening i våra liv. Både rolig och tänkvärd läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Gärdenfors