Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-08-15
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
730 g
SAB
Vlab,Vlbdö
ISBN
9789127131347

Ingen panik : fri från panik- och ångestattacker i 10 steg med kognitiv beteendeterapi

(37 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-08-15
351
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För de cirka 200 000 svenskar som lider av panikångest innebär vardagen rädsla för nya attacker, liksom undvikande av platser och situationer som vi andra kan ta för självklara. Forskning visar att KBT vid paniksyndrom medför att mellan 80 och 95 procent är diagnosfria efter tio veckors behandling. Eftersom samma goda resultat ses vid självhjälpsbehandling talar mycket för att även den som använder den här boken ska kunna bli fri från sina problem.

Denna andra utgåva har uppdaterade forskningsresultat och statistiska data. I det avslutande tionde steget finns ett nytt avsnitt om hur man förebygger och hanterar bakslag med hjälp av Acceptance and Commitment Therapy (ACT), som är en del av tredje vågens beteendeterapi. Boken är i första hand en självhjälpsbok, men kan med fördel läsas av terapeuter som vill lära sig bedriva KBT-behandling vid paniksyndrom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen panik : fri från panik- och ångestattacker i 10 steg med kognitiv beteendeterapi
 2. +
 3. Social fobi - social ångest : effektiv hjälp med KBT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Social fobi - social ångest : effektiv hjälp me... av Tomas Furmark, Annelie Holmström, Elisabeth Sparthan, Per Carlbring, Gerhard Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ingen panik : fri från panik- och ångestattacker i 10 steg med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Självhjälp
  Eva Dahlen, 4 maj 2022

  Bästa hjälp med panikångest och agorafobi. En investering för livet. KBT funkar även för allt man har nån rädslan för.

 2. Privat KBT
  Emma, 28 juni 2021

  Denna boken har hjälpt mig sjukt mycket. Om du är en rationell person som hjälps utav att veta att det är helt normalt med panikattacker och hjälps av att läsa vad som faktiskt händer i kroppen så kommer du hjälpas av denna. Den har övningar och tekniker för att hantera ångesten och redan efter första kvällen som jag läste den så hade det släppt för kvällen. Ge den ett försök!

 3. Utmärkt!
  Jelena , 4 oktober 2017

  Om du lider av panikångest och vill verkligen få ditt liv tillbaka ska du satsa på denna bok! Jag går igenom den med min terapeut, men du kan klara dig själv också! Det är en fantastisk bok det!

 4. Bästa jag köpt! Hjälpt mig enormt mycket..
  Anna, 10 maj 2017

  Redan efter första steget (veckan) så kände jag en förbättring. Det förklaras vad som händer i kroppen under en panikattack och lugnar ned en när man inser vad det egentligen innebär. Man får även testa att framkalla panikattacker, vissa kapitel är alltså läskiga. Men kämpar man igenom alla 10 steg, som jag gjort, så kan det verkligen göra en förändring i ens vardag om man lider av svåra panikattacker. Jag kan nu kalla mig själv 80-90% bättre tack vare denna bok. Får jag en eventuell panikatt... Läs hela recensionen

 5. Jag tycker att boken är bra då den är beskrivande och...
  Ida, 30 december 2013

  Jag tycker att boken är bra då den är beskrivande och tydlig och innehåller lättförstådda rationaler. Kan rekommenderas för terapeuten inom KBT eller den som liden av panikångest.

 6. Boken lämpar sig att läsa både för den som själv har...
  Henrietta, 23 september 2013

  Boken lämpar sig att läsa både för den som själv har ångest, samt för den som har andra i behandling. Boken är pedagogiskt skriven med allt från olika exempel på varför man kan drabbas av panik (ofta finns inte EN tydlig orsak, utan allt har byggts på tills det är för mycket), frågor man kan ställa för att ringa in sin oro, exempel på övningar i att utmana sin rädsla.
  Här förmedlas att författarna har en stor förståelse för det lidande panikångest innebär, samtidigt som de förmedlar hopp ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna