Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2014-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127137936
Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra (inbunden)

Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-01
189 239 Du sparar 50 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Självmedkänsla det är att stötta sig själv i motgångar istället för att reagera med hård inre kritik eller kräva av sig själv att vara perfekt i alla lägen.

Överdriven självkritik står i vägen för människors välbefinnande. Självkritik aktiverar vårt kamp-flyktsystem, medan självmedkänsla, self-compassion, sätter igång systemet för samhörighet och tillit. Därför kan självmedkänsla rå på djup skam, bryta tendensen att fastna i negativa tankar om sin egen person och få oss att prestera bättre än om vi försöker piska oss själva till resultat.

Agneta Lagercrantz beskriver här hur du kan upptäcka din inre kritiker, riskerna med att jaga efter självkänsla samt hur du kan öva dig i självmedkänsla. Allt mer forskning visar hur bra vi mår av att vara vänliga mot oss själva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra
 2. +
 3. CFT helt enkelt : att bedriva compassionfokuserad terapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt CFT helt enkelt : att bedriva compassionfokuser... av Russell Kolts (häftad).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Självmedkänsla : Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok.
  Frallamamma, 18 september 2015

  Viktig bok men ganska tung att läsa. Mycket teorier. Intressanta jämförelser mellan självkänsla och självförtroende och hur ordens betydelse närmat sig varandra. Självmedkänsla är svaret på den maktlöshet man kan känna i dagens samhälle.

 2. En bok för alla!
  ST, 9 september 2015

  Denna bok förklarar forskning som visar hur vår hjärna fungerar och hur det påverkar oss både tankemässigt och känslomässigt. Den förklarar också hur vi kan göra för att må bra. Den bästa bok jag läst om självkänsla! En bok för alla!

 3. Fantastisk läsning med en fin berättelse i botten.
  Eva B, 12 december 2014

  Väldigt intressant och utvecklande läsning med en fin berättelse i bakgrunden. En bok som berättar om många människors symptom och dilemman, skulle jag tro i alla fall. En sann berättelse där det blandas både från "det vanliga livet" och statistik och forskning. En bok som jag inte ville släppa och som gav mig en del förståelse för både mitt eget och andras sätt att hantera livet och allt runt omkring, väldigt utvecklande och lärorik bok. Tack !

 4. Självmedkänsla......
  Karin Ersmark, 24 oktober 2014

  Om denna bok tyckte jag inte!! Tjatig - väldigt många upprepningar och hänvisningar till samma undersökningar! Handlade bara om människor med problem. Förväntade mig mer om uppmuntran och hur man uppnår en bra självmedkänsla. Har läst mycket om liknande ämnen, men den här - nej tack!

 5. En omfattande och djupgående bok om självmedkänsla
  Marie Bengtsson, 23 oktober 2014

  Författaren lyckas att i boken Självmedkänsla ge en begriplig sammanfattning av den pågående forskningen på området och samtidigt göra en djupdykning i begreppen självkritik, självkänsla och självmedkänsla. Som läsare får jag ta del av forskningsresultat, intervjuer med såväl privatpersoner som framstående forskare samt författarens egen utforskande resa för att bli mer medkännande med sig själv. Boken börjar starkt med författarens självkritiska reaktion på ett tal som vännerna håller på hen... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Agneta Lagercrantz

 • Sa du gula höns? : Samtal om livet från A till Ö

  Agneta Lagercrantz, Lill Lindfors

  "Man måste kunna balansera på murar även om man är sextiosju." Får jag lov att presentera Lill Lindfors. Scenartist, stå upp-komiker, sångerska, personal performer. Så här beskriver hon sig själv när jag frågar henne: "Vem är du?" Så fort hon svar...

 • Sa du gula höns?

  Lill Lindfors, Agneta Lagercrantz

  Kloka kvinnors möte ?Man måste kunna balansera på murar även om man är sextiosju.? Får jag lov att presentera Lill Lindfors. Scenartist, stå upp-komiker, sångerska, personal performer. Så här beskriver hon sig själv när jag frågar henne: ?Vem är d...