Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2016-03-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
240 x 173 x 10 mm
Vikt
327 g
ISBN
9789127140936
Skrivundervisning : processinriktat skrivande i klassrummet (häftad)

Skrivundervisning : processinriktat skrivande i klassrummet

Häftad Svenska, 2016-03-23
356
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Skrivundervisning visar Catharina Tjernberg hur lärare konkret kan använda aktuell forskning om skrivprocesser för att utveckla eleverna till medvetna skribenter. Boken går från teori till praktik. Den tar upp undervisningsmoment som exempelvis hur ett skrivområde introduceras och struktureras, hur lärare kan visa genom att tänka högt samt hur eleverna kan arbeta på det representativa stadiet, t ex genom att de förklarar hur de tänkt.

Det vägledande samtalet är centralt i undervisningen liksom den positiva tron på att eleven är delaktig och engagerad i sitt eget lärande. Författaren Catharina Tjernberg utgår från det förhållningssätt som utvecklats vid Teachers College, Columbia University i New York och anpassar det till svensk skola.

Skrivundervisning vänder sig till lärarstuderande och verksamma lärare i låg- och mellanstadiet.

Teoridelen är omfångsrik utan att vara överbelastad med detaljkunskap och är förhållandevis lättläst. Den del som är en beskrivning av hur man arbetar processinriktat är välstrukturerad och metodiskt upplagd. Den sista delen är mycket detaljerad och innehåller lektionsupplägg, lärarinstruktioner och tips. Pedagogiska streckteckningar illustrerar. För lärare som vill pröva att arbeta mer processinriktat är särskilt denna del inspirerande. För lärarstuderande är boken en bra introduktion till en lärarstil som sätter eleven i centrum och som leder till bättre resultat.

Elisabeth Sörhuus, BTJ-häftet nr 12, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrivundervisning : processinriktat skrivande i klassrummet
  2. +
  3. Processinriktad läs- och skrivundervisning : en väg till inkludering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Processinriktad läs- och skrivundervisning : en... av Catharina Tjernberg (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skrivundervisning : processinriktat skriv...