Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Birgitta Önnerfält
Originaltitel
Embedding formative assessment
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
240 x 180 x 20 mm
Vikt
620 g
SAB
Eab
ISBN
9789127141957

Handbok i formativ bedömning : strategier och praktiska tekniker

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-11-05
432
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Formativ bedömning: Se Dylan Wiliams berätta om hur Handbok i formativ bedömning skiljer sig från hans förra bok, Att följa lärande, och varför formativ bedömning bör införas på svenska skolor:

Dylan Wiliams och Siobhán Leahys Handbok i formativ bedömning förklarar hur man implementerar praktiska tekniker och strategier som skapar en hållbar formativ bedömning i klassrummet. Handbok i formativ bedömning blir det handfasta stöd du behöver för att dokumentera din egen progression i det nödvändiga arbetet med att få formativ bedömning att genomsyra undervisningen. Du kan på det sättet följa din egen utveckling.

Wiliam och Leahy beskriver hur man kan arbeta kollegialt, men även hur man skapar de nödvändiga förutsättningarna till förändring. Andra områden som Handbok i formativ bedömning reder ut är:

Vilken är lärarnas och rektorns roll?
Hur och när sätter man betyg?
Vilken samlad bild ger forskningen om formativ bedömning?
Vilka vanliga missförstånd finns?

Ett fel har smugit sig in i vår fina Handbok i formativ bedömning. Varsågoda, här finns den korrekta checklistan för strategi 3. Denna pdf ersätter sidan 174.

Som komplement till boken finns nu Dylan Wiliams och Siobhán Leahys digitala lärmodul om formativ bedömning

Sagt om boken:

I denna bok beskrivs detaljerat, med stöd av aktuell forskning, hur formativ bedömning i skolmiljö kan förstås och utformas. Författarna är erfarna pedagoger; huvudförfattaren Dylan Wiliam dessutom en internationellt välkänd och produktiv auktoritet på området. Boken är utformad som en manual, där fem nyckelstrategier i den formativa bedömningsmodellen kapitelvis presenteras förstå lärandemålen, skapa och leda den pedagogiska processen, ge feedback som styr lärandet, aktivera eleverna som läranderesurser för varandra samt inspirera eleverna att ta ansvar för sitt eget lärande. () Beskrivningarna är mycket instruktiva och stöds av rediga tabeller, koncisa översikter och klargörande sammanfattningar, något som gör boken lämplig som såväl funktionell handbok som kurslitteratur och referens.
Ola Svärd, BTJ-häftet nr 3, 2016

Att författarna varnar för vanliga fällor när det gäller de olika teknikerna som används i arbetet med strategierna, men även ger tips på förbättringar, är hedrande. (...) Till boken finns en superb innehållsförteckning som gör det enkelt att hitta rätt. (...) Boken är en guldgruva oavsett om du precis börjat arbeta formativt, har arbetat flera år med formativ bedömning, eller om du vill förändra din undervisning och behöver inspiration.

Cicki Nyberg, förstelärare i matematik, ur tidningen Origo #2 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i formativ bedömning : strategier och praktiska tekniker
 2. +
 3. Lektionsdesign i praktiken : före, under och efter lektionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lektionsdesign i praktiken : före, under och ef... av Helena Wallberg (häftad).

Köp båda 2 för 831 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok i formativ bedömning : strategier och praktiska tekniker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Formatera inte formativ bedömning
  Jimmy Jönsson, 25 januari 2022

  Jag tycker bokens avsikter är goda, men innehållet blir ibland för inriktad på betyg och produkter av undervisningen. Alla s.k. "hjälpmatriser", kolumn- och radhuvuden, kan uppfattas som något statiskt. Detta ärr troligen inte författarens avsikt med "hjälptabellerna".

 2. Många tips
  Christian Thomasson, 24 september 2017

  Gurun på formativ bedömning. Skriver bra om formativ bedömning och de 5 strategierna. Hur man kan använda sig av olika metoder och tips för att utveckla sin undervisning

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo