Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Olsson, Erik (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
246 x 185 x 20 mm
Vikt
739 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127151048
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan (inbunden)

Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan

(8 röster)
Inbunden Svenska, 2017-03-27
215
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."

Vegourmet

Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.

Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.

De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.

Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.

Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.

"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten

"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör

Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
 2. +
 3. Det goda gröna : mat från min trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda gröna : mat från min trädgård av Karoline Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Handbok i naturlig biodling

  Anette Dieng, Peter Vingesköld

  Intressant, lärorikt och vackert. Allt om Trädgård Det finns flera böcker om biodling alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda bi...

 • Sankt Olof (995-1030)

  Ingela Persson

  Olof Haraldsson eller S:t Olof (995-1030) var konung av Norge 1015-1028 och är ett av Nordens äldsta och mest omhuldade helgon. Han omvände sig i ganska unga år till kristendomen i Normandie under en vikingafärd och verkade sedan kraftfullt för No...

Bloggat om Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekol...