Den vita boken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2019-08-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Anders Karlsson, Okkyoung Park
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Seok, Douglas (foto)
Dimensioner
200 x 130 x 14 mm
Vikt
245 g
SAB
Hce
ISBN
9789127161948
Den vita boken (inbunden)

Den vita boken

Inbunden Svenska, 2019-08-24
189
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Den vita boken möter vi en författare som befinner sig i Warszawa för att arbeta. Med den slags hypersensibilitet som blivit Han Kangs signum fäster berättaren sin uppmärksamhet på sin omgivning, dess historia, struktur, färger. En snötäckt europeisk stad långt hemifrån utgör fonden för en stramt poetisk undersökning av sorg genom en ovanlig prisma färgen vit.

Stadens och naturens vita snön, saltet, månen, en vit fågel öppnar rum mot en privat sorg, som har med lindor, en spädbarnsskjorta och svepning att göra. I denna mäktiga bok om tomrummet efter en syster som dog efter bara några timmar i livet får Han Kangs centrala teman liv, död, historia, minne en mjukare och närmare behandling.

Den är en text som vibrerar av smärta och skönhet, som tecknar den mänskliga anden som både spröd och segt motståndskraftig. Många kritiker menar att den utgör en höjdpunkt i författarskapet.

Den vita boken är Han Kangs tredje utgivning på svenska efter publikframgångarna med Vegetarianen och Levande och döda. Den nominerades 2018 till internationella Bookerpriset. 2016 tilldelades Han detta pris för Vegetarianen, boken som gjorde hennes till ett världsnamn.

»En sorgens psykogeografi som rör sig mellan plats, historia och minne, briljant genomförd Den vita boken är en märklig text, kanske är den också en sekulär bönbok [Den] gestaltar Hans tvingande längtan att övervinna smärta med språk.«
The Guardian
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den vita boken
  2. +
  3. Bomullsängeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bomullsängeln av Susanna Alakoski (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Han Kang

Bloggat om Den vita boken