Den vita boken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2019-08-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Anders Karlsson, Okkyoung Park
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Seok, Douglas (foto)
Dimensioner
200 x 130 x 14 mm
Vikt
245 g
SAB
Hce
ISBN
9789127161948
Den vita boken (inbunden)

Den vita boken

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-08-24
216
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Han Kang har ett skrivsätt som öppnar sinnen och tankar. Att se världen genom det vita är att upptäcka inte bara mörkret utan också det liv som döljs i de mest oansenliga skrymslena av verkligheten.
Dagens Nyheter

Den vita boken är en sanslöst vacker text, en meditation över färgen vitt och det osynligt tunna membranet mellan liv och död, sorgen som en helande kraft i våra liv. // en storslagen påminnelse om en av litteraturens urfunktioner.
Svenska Dagbladet

en vitskimrande vacker elegi över tidens flyktighet och livets förgänglighet.
Tidningen Vi

I Den vita boken möter vi en författare som befinner sig i Warszawa för att arbeta. Med den slags hypersensibilitet som blivit Han Kangs signum fäster berättaren sin uppmärksamhet på sin omgivning, dess historia, struktur, färger. En snötäckt europeisk stad långt hemifrån utgör fonden för en stramt poetisk undersökning av sorg genom en ovanlig prisma färgen vit.

Stadens och naturens vita snön, saltet, månen, en vit fågel öppnar rum mot en privat sorg, som har med lindor, en spädbarnsskjorta och svepning att göra. I denna mäktiga bok om tomrummet efter en syster som dog efter bara några timmar i livet får Han Kangs centrala teman liv, död, historia, minne en mjukare och närmare behandling.

Den är en text som vibrerar av smärta och skönhet, som tecknar den mänskliga anden som både spröd och segt motståndskraftig. Många kritiker menar att den utgör en höjdpunkt i författarskapet.

Den vita boken är Han Kangs tredje utgivning på svenska efter publikframgångarna med Vegetarianen och Levande och döda. Den nominerades 2018 till internationella Bookerpriset. 2016 tilldelades Han detta pris för Vegetarianen, boken som gjorde hennes till ett världsnamn.

Den vita boken är på något sätt användbar i ett sekulariserat konsumtionssamhälle. Om man saknar ritualer som kan bära en vidare, om man längtar lite efter övergångar, handlingar som fäster något innan det åter försvinner. Var stilla en stund, håll i Den vita boken. Gör några rörelser som du tror betyder något.
Kulturnytt i P1

En meditation om den tunna, mystiska gränsen mellan liv och död
Aftonbladet

»En sorgens psykogeografi som rör sig mellan plats, historia och minne, briljant genomförd Den vita boken är en märklig text, kanske är den också en sekulär bönbok [Den] gestaltar Hans tvingande längtan att övervinna smärta med språk.«
The Guardian
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den vita boken
  2. +
  3. Där livet är fullkomligt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den vita boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som är vad den skriver om.
    paul wahlström, 23 mars 2021

    En luftig liten bok med ytterst korta kapitel som innehåller mer poesi än en genomsnittlig diktsamling och lika mycket komprimerad handling som en mer ordrik roman. En vacker, flyktig snöflinga som landat i mitt hår och aldrig tycks vilja smälta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Han Kang