Den udda kvinnan och staden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2022-02-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Maria Lundgren
Dimensioner
217 x 144 x 15 mm
Vikt
297 g
SAB
Gez Gornick, Vivian
ISBN
9789127163638

Den udda kvinnan och staden

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-02-04
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1987 skrev Vivian Gornick den bländande memoaren Starka band. Då var hon kring femtio. När hon skriver den andra delen av sitt liv har det hunnit bli 2015, världen är en helt annan, och Vivian Gornick själv är 80.

Den udda kvinnan och staden är hennes vidräkning med hur det blev. Livet som kvinna och intellektuell, vid en historisk tidpunkt då det blivit möjligt att välja bort barn och familjeliv och i stället välja autonomin, konsten – och ensamheten.

I bästa vännen Leonard, en bög som lyckas få sin olycka att framstå som raffinerad genom att vara kvick och vältalig, ser hon sin spegelbild.

Boken är en kärleksförklaring till den speciella livsform som bara finns i storstaden – att vara ensam i sällskap av främlingar – och ett fascinerande försök till självanalys. Varför är relationer så svåra? Hur lever man med andra människor, och med sig själv? Med New Yorks gatuliv som fond berättar hon om sina havererade äktenskap, sitt politiska uppvaknande, om vänskap, sex, skrivande och terapi – alltid med en stark känsla för sin plats i historien och vad hennes krav på att leva sant har kostat henne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den udda kvinnan och staden
 2. +
 3. Starka band

De som köpt den här boken har ofta också köpt Starka band av Vivian Gornick (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den udda kvinnan och staden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Udda
  Lennart Hansson, 8 april 2022

  Författarens förra bok var rolig och dråplig om hennes relation med modern och det judiska samhället! Uppföljaren som denna bok blir mer udda än rolig! Trots att hon hela tiden betonar att hon är intellektuell, har idéerna och innehållet blivit platt och innehållslöst!

 2. Underhållande och medkännande
  tirlittan, 14 mars 2022

  Det känns som om jag vandrade tillsammans med henne. Vilka givande promenader vi hade!
  Jag älskade dessa promenader i människans inre ensamhet. Jag iakttog, växte och lärde mig älska de reflektioner som ibland uteblir under människan vistelse i sin fysiska omvärld.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Vivian Gornick