Snubbla på lyckan : varför din hjärna sätter krokben för dig (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2009-11-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Per Rundgren, Peter Handberg
Dimensioner
179 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127419247
Snubbla på lyckan : varför din hjärna sätter krokben för dig (pocket)

Snubbla på lyckan : varför din hjärna sätter krokben för dig

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2009-11-23

Slutsåld

De flesta av oss lägger ner mycket tid på att fundera kring lycka och skaffa oss den bästa tänkbara framtiden, endast för att finna att morgondagen sällan blev som vi hade trott. Varför? Jo, för att människor gör ett flertal grundläggande misstag när de försöker föreställa sig framtiden, förklarar Daniel Gilberg, psykologiprofessor vid Harvard. På samma sätt som minnet spelar oss spratt när vi försöker se bakåt i tiden, blir vi lurade av vår föreställningsförmåga när vi ser framåt.

Daniel Gilbert avslöjar på ett underhållande sätt dessa och många andra spratt som vår hjärna spelar oss, och andra till synen irrationella fenomen hos oss människor, som: Varför är det lättare för en äkta hälft att förlåta otrohet än kvarglömd disk? Varför skulle en seende person betala mer för att inte bli blind, än vad en blind skulle göra för att bli seende? Varför envisas personer i ett restaurangsällskap med att beställa olika rätter, istället för att beställa vad de verkligen är sugna på? Varför saktar kön i mataffären alltid ner så fort vi ställer oss i den?

Underhållande och öppenhjärtigt avslöjar Daniel Gilbert, professor i psykologi, vad de senaste vetenskapliga rönen inom psykologi, kognitiv neurovetenskap, filosofi och beteendeekonomi säger om hur vår hjärna fungerar, hur vi uppfattar vår förmåga att planera och varför vägen till lycka aldrig är så rak som vi hoppas.

Översättning Per Rundgren/Peter Handberg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Gilbert