Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2018-01-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
643 g
SAB
Ea
ISBN
9789127817555
Skapa optimala förutsättningar för lärande : om undervisningens dynamik (häftad)

Skapa optimala förutsättningar för lärande : om undervisningens dynamik

Häftad Svenska, 2018-01-20
420
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur formar vi en skola som tillgodoser alla elevers behov av utveckling och lärande? Och hur skapar vi livslång lust att lära?

Kan lärares vardagsarbete utgå ifrån en dynamisk undervisning där elevers lärande främst prioriteras, då är en högkvalitativ svensk skola inte långt borta. I boken Skapa optimala förutsättningar för lärande - om undervisningens dynamik blandas relevant forskning om lärande, inklusive teorier om mindset och aktuell hjärnforskning, med konkreta strategier om undervisningsarbete. Läsaren får djup kunskap och förståelse för både forskningens och undervisningens möjligheter, begränsningar och utmaningar. Lärarens undervisande roll och yrkeskunnande tydliggörs, och arbetssättet att optimera förutsättningarna för alla elevers lärande blir möjlig.

Boken vänder sig främst till verksamma lärare och lärarstudenter men läses med behållning även av skolledare på olika nivåer.

Cristina Robertson problematiserar den evidensbaserade skolan och inspirerar mycket konkret till förändringsarbete på vetenskaplig grund. Hon avslutar med att knyta ihop resonemanget med hjälp av teorin KASAM (känsla av sammanhang). Det är ett ambitiöst projekt som tar undervisningens och lärandets komplexitet samt lärarens uppdrag på allvar. Boken kan vara mycket användbar både för blivande och verksamma lärare i alla stadier.
Marie Leijon, BTJ-häftet nr 8, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skapa optimala förutsättningar för lärande : om undervisningens dynamik
  2. +
  3. Input Målspråket i klassrummet : En handbok för lärare i Moderna Språk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Input Målspråket i klassrummet : En handbok för... av Birgitta Hellqvist, Nicolas Manuguerra (häftad).

Köp båda 2 för 810 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »