Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-09-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 150 x 14 mm
Vikt
350 g
SAB
Eaae,Dofaa
ISBN
9789127822153

Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt bemötande

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-22
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konflikter och beteendeproblem är ofta vardag i förskolan. Den här boken visar hur personalen kan tänka och agera i mötet med barnen i en mängd utmanande situationer. Metoderna utgår från förhållningssättet lågaffektivt bemötande och handlar bland annat om att anpassa krav samt hantera konflikter och fysiskt våld.

Författarna tar avstamp i exempel från förskolans vardag, kopplar dem till forskning och beskriver sjutton praktiska principer som personal kan utgå från för att förebygga och lösa beteendeproblem. Här finns också konkreta handlingsplaner för hur du ska göra när en konflikt är på gång samt studiematerial som fördjupar bokens olika avsnitt.

Beteendeproblem i förskolan ingår i en serie framgångsrika böcker om detta förhållningssätt för olika målgrupper.

Det finns även avsnitt i boken som syftar till att finna strategier för att hantera situationer där handlingsplaner kopplas till beskrivningen i avsnitten. Avslutningsvis finns rikliga exempel på ytterligare läsning som är kopplade till de olika kapitlen vilket gör det möjlighet för läsaren att fördjupa sig inom en speciell situation eller ett beteende som kan uppkomma. Boken bidrar till ett bra underlag för diskussioner inom arbetslag.
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 3, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt bemötande
  2. +
  3. Barn som väcker funderingar : se, förstå och hjälpa förskolebarn med en annorlunda utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn som väcker funderingar : se, förstå och hj... av Gunilla Gerland, Ulrika Aspeflo (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendeproblem i förskolan : om lågaffektivt bemötande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Pedagogens förhållningssätt
    Anna Vahlstedt, 26 oktober 2018

    En bok som alla i förskolan behöver läsa för att kunna jobba med varje barn utifrån dess behov och förmågor. Ansvaret hamnar där ansvaret ska vara - hos pedagogerna!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna