Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2018-11-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
218 x 141 x 13 mm
Vikt
324 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127823761
Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr. (häftad)

Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr.

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-11-19
228
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När det börjar dra ihop sig till tolvslag nyårsnatten är vi många lovar att ta tag i saker under det nya året - enligt undersökningar avger var åttonde man och var femte kvinna i Sverige ett nyårslöfte. Ofta håller dock våra föresatser inte särskilt länge, framåt februari är det redan glesare på gymmen. Det är vanligt att gå ut för hårt i början samtidigt som det är lätt att falla tillbaka i gamla ovanor. Efter ett bakslag eller två är det lätt att ge upp.

Trots detta visar psykologisk forskning att nyårslöften är förvånansvärt bra på att skapa varaktiga beteendeförändringar. Det gäller bara att komma lite mer förberedd till tolvslaget, ha realistiska förutsättningar och understryka att förändringsarbetet inte handlar om en kort sprint utan snarare utgör ett maratonlopp kombinerat med hinderbana.

Tio i tolv förklarar varför nyårslöften är ett smart sätt att komma igång med nya vanor och överge gamla. Med hjälp av studier och undersökningar inom bland annat målsättning, rutiner och prokrastinering får läsaren kunskap om hur hen lättare kan lyckas med en förändring. Intressanta rön om svenskar egna nyårslöften presenteras, varvat med handfasta tips för att lättare uppnå våra mål - vare sig det handlar om ett nyårslöfte eller en nystart efter semestern.

Boken bygger på världens största vetenskapliga studie kring människors nyårslöften, utförd av Per Carlbring, Alexander Rozental och Martin Oscarsson vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr.
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. nyårslöften 2021
  Pa, 20 januari 2021

  använt denna bok för att nå mina mål under 2021
  Gett mig nya infallsvnklar när man skapar t ex ett nyårslöfte eller vill nå ett specifikt mål

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna