Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
Endure - Mind, body and the curiously elastic limits of huma
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
556 g
SAB
Rag
ISBN
9789127824386
Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga (inbunden)

Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-01-03
269
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Uthållighet är årets löparbok." Runners World

Tänk om vi kan pressa oss hårdare och åstadkomma mer än vi trodde vi var kapabla till? Finns det en fysisk gräns för vad en människa kan prestera?

I Uthållighet utforskar Alex Hutchinson våra fysiska begränsningar utifrån sex olika håll: smärta, muskler, syre, värme, törst och bränsle. Det visar sig att det delikata samspelet mellan kropp och hjärna är avgörande och att de fysiska barriärerna sitter lika mycket i huvudet som i kroppen. Det här innebär att det delvis är hjärnan som sätter upp gränserna för din uthållighet – och att din fysiska förmåga är mycket mer elastisk än du tror.

”Alex Hutchinson är något så ovanligt som vetenskapsman och prisbelönt journalist. Han gräver fram forskningsbevis för sina teser och blandar med intressanta och belysande anekdoter, som att
hålla andan under vatten, bestiga Mount Everest utan syrgas, och rekordförsöken att springa maraton under två timmar. Kort sagt är han bättre på att fånga läsarens intresse än forskare brukar vara, och mer kritiskt granskande än många journalister." Mikael Mattsson, författare, fystränare, med dr i fysiologi och forskare vid Karolinska institutet och Stanford university.

"Var är mina gränser - egentligen? Jag vet inte. Jag har inte nått dem än. Alex ger mig nya, konkreta idéer som jag kan prova. Och viktigast: tron att jag kan komma ännu längre, kanske mycket längre än jag tidigare trott." Kristina Paltén, äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare.

"Alex Hutchinsons nya bok Uthållighet ger oss en ny, spännande bild av människan och hennes prestationsförmåga. Det är berättelser som till det yttre handlar om människor som pressar sina kroppar till det yttersta, men som framför allt utspelar sig i det inre - i människans fantastiska hjärna. Alex Hutchinson lyfter fram ny forskning som visar att det är hjärnan som till syvende og sidst är avgörande för våra prestationer. Så har du en hjärna och är intresserad av att bli bättre, kommer du att ha stor glädje och nytta av att läsa denna bok." Johan Renström, IT-konsult, skribent på Runners World, driver löparbloggen ”Hjärnfysik - en blogg om hjärnan och löpning”.

"Vad begränsar en människas uthållighet? Alex Hutchinson svarar på det i sin bok Uthållighet med hjälp av ny och tidigare forskning. Boken är en unik kunskapskälla för alla som är intresserade av uthållighetsidrott.” Ida Clark, fil dr inom idrottsfysiologi vid University of Exeter och del av forskar laget i Breaking2.

”Vilken fantastisk läsning! Det här är en bok som passar såväl elit- som amatörlöparen. Jag lärde mig massor och det var enkelt att applicera mycket av bokens innehåll på sig själv. Boken gav mig hopp om att fortsätta utvecklas som löpare och den gav konkreta tips på jag kan jobba med min fysik, men också med hjärnan och tankens kraft. LÄS!" Charlotte Karlsson, SM-guld på marathon 2012, guld på Lidingöloppet 2011.

”Alex Hutchinsons Uthållighet är s&ari
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga
  2. +
  3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Allt för bristfällig översättning

    Boken som sådan är hyfsat intressant. "Uthållighet" upplevs dock som en beige version av "Born to run" även om "Uthållighet" troligtvis har fler och tyngre vetenskapliga referenser. Sammantaget får man som läsare ett antal intressanta perspektiv till livs men inget utav dem bottnar på allvar och frågetecknen kvarstår när boken är läst.

    Men det främsta problemet med boken är inte innehållet utan översättningen. Den är slapp och ointresserad. Orden är svenska men meningsbyggnaden är an... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alex Hutchinson