Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2014-10-01
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Illustratör/Fotograf
Kari Modén
Dimensioner
215 x 170 x 10 mm
Vikt
333 g
SAB
uPrdeb
ISBN
9789129694246

Astronauten som inte fick landa : om Michael Collins, Apollo 11 och 9 kilo checklistor

(11 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-10-01

Slutsåld

När Neil Armstrong och Buzz Aldrin sätter ner månlandaren vid Stillhetens Hav den 20 juli 1969 sitter en femtedel av jordens befolkning framför sina tv-apparater och håller andan. Samtidigt, på andra sidan månen, glider en liten rymdkapsel genom mörkret. Där inne sitter Michael Collins. Han är längst bort från jorden av alla.

Det här är boken om den tredje astronauten på Apollo 11, som reste hela vägen till månen men ändå inte fick hoppa ner. Det är en bok om 701 strömbrytare, spakar, tangenter och alarmknappar, och vad man tänker på när man är ensam på månens baksida.

Presidenten ringer till Neil och Buzz på månen. Ingen ringer till Michael Collins, för han är i radioskugga.

Bea Uusma är exakt 1 ½ centimeter för kort för att bli astronaut. Hon fick Augustpriset 2013 för Expeditionen. Min kärlekshistoria. Astronauten som inte fick landa är hennes debutbok från 1999, nu omarbetad i en ny utgåva. Den har blivit mångfaldigt prisbelönt i både Sverige och USA och har spelats som pjäs på Göteborgs Stadsteater.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Astronauten som inte fick landa : om Michael Collins, Apollo 11 och 9 kilo checklistor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul, klurig och lärorik
  Lollo, 29 mars 2017

  Vi läste högt för vår 7 åring som sedan refererade till fakta ur boken när han pratade med en kompis efteråt. Spännande fakta och snygg design.

 2. Underbar bok som väcker många tankar
  Boksvindel, 28 mars 2017

  Jag älskar den och min son (8 år) verkar också gilla den. Han har memorerat en massa fakta som jag själv inte kommer ihåg.

 3. Lättläst och intressant
  Johanna Nerstrand, 21 januari 2015

  Ännu en kul bok av Bea, läste denna efter att ha fallit för hennes bok "En kärlekshistoria". Detta verk är inte lika djupgående, men likväl intressant!

 4. Bea skriver och illustrerar med kärlek
  Christina H, 15 januari 2015

  Efter att ha läst hennes bok "Expeditionen min kärlekshistoria" var det självklart att beställa nyutgåvan av "Astronauten som inte fick landa".

  Hennes böcker är roligt att bara se på, men så är hon Illustratör till yrket. Hon är maniskt noggrann med bakgrund och detaljer men det kan aldrig bli tråkigt med kärleksfulla berättelser.

  Det är Christina som köper mina böcker men här är min åsikt.

  /Calle

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bea Uusma