Flocken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Ruta, Matilda (form)
Illustratör/Fotograf
Matilda Ruta
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
388 g
SAB
Hci
ISBN
9789129702675

Flocken

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2019-09-20

Slutsåld

Lovas bonuspappa ropar in en massa tavlor på hyenor på aktion. Det blir stort bråk hemma. Lova fattar inte varför mamma blir så arg. Det är ju bara några tavlor! Men det finns nåt magnetiskt med alla dessa läskiga bilder på asätande hyenor som Lova inte får titta på.
Samtidigt går det rykten om ett gäng som stryker runt på kyrkogården och härjar om nätterna. Lova blir nyfiken och vill se vilka gravskändarna är. Hon och hennes nya kompis Josef startar en detektivjakt, de anar ett samband mellan tavlorna och gruppen på kyrkogården. Och det blir början på Lovas sökande efter sammanhang, att höra till, välja och välja bort för att bli sig själv.

Läskig och spännande bok om att bli tonåring och hitta sin roll.

Boken växte fram efter att Matilda själv ropade in en samling gamla inramade tryck på en auktion. Alla bilder visade sig vara på hyenor. Först kändes det kul och lite pikant. Men ju längre tiden gick, desto mer nyfiken blev hon på vem som hade en så stor samling på asätare inramad. Det blev upptakten till denna serieroman som Matilda Ruta och Rasmus Malm skrivit tillsammans.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna