Queera tider : Hbtqi då och nu (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Illustratör/Fotograf
Adrian Malmgren
Dimensioner
207 x 155 x 18 mm
Vikt
489 g
SAB
uOhjh
ISBN
9789129726442
Queera tider : Hbtqi då och nu (häftad)

Queera tider : Hbtqi då och nu

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-15

Slutsåld

Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till hbtqi-personers rättigheter i Sverige? Vilka frågor är aktuella just nu? Och vart kan du vända dig om du har frågor om trans eller könsidentitet?

Queera tider - hbtqi då och nu tar upp olika aspekter av att vara queer. Frågor får svar, och berättande texter varvas med intervjuer och skildringar av personer som varit betydelsefulla eller på andra sätt gjort avtryck. Det här är en bok som både inspirerar och informerar, såväl som lyfter fram delar av historien som det talas alldeles för lite om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Queera tider : Hbtqi då och nu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  Tobias, 27 maj 2021

  Boken vi HBTQ+personer väntat på. Nu kom den! Undrar du något? Vill du veta mer? Hör görs alla begrepp begripliga och vår historia synliggörs. Nobelpris säger jag...

 2. Underbar bok!
  Maja, 7 april 2021

  En bok som alla bör läsa med otroligt vackra illustrationer och en viktig historisk tillbakablick. Borde införas som kurslitteratur i skolan ❤️

 3. Mycket lärorik
  @bokslukarfeministen, 24 mars 2021

  Queera tider är en mycket lärorik bok som inte enbart passar unga, utan är perfekt även för vuxna som vill och/eller behöver lära sig mer. Den är skriven på ett informativt men ändå lättförståeligt sätt vilket gör den enkel att ta till sig. Det går dessutom jättebra att läsa enbart något stycke ur den, en behöver inte läsa hela på en gång om en behöver fundera lite mellan raderna. Dessutom är den fylld med illustrationer som är så fina att jag skulle vilja ha förstoringar av dem och sätta upp... Läs hela recensionen

 4. Alla borde läsa denna bok

  AC (mamma):
  Här har vi en bok som alla borde läsa. Jag vill sätta boken i handen på min pappa, grannen, brevbäraren, barnens lärare, kassörskan i kassan och andra runt omkring mig och jag vill diskutera boken med mina barn.

  Boken är informativ, inspirerande och har dessutom fina illustrationer. Man lär sig massor under läsning och det är en bok man inte behöver sträckläsa utan kan lägga ifrån sig för funderingar osv.

  En bok alla ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Edward Summanen