Skuggan i spelkoden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Kossowska, Ewa (form)
Illustratör/Fotograf
Ewa Kossowska
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
218 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132209956
Skuggan i spelkoden (inbunden)

Skuggan i spelkoden

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-15

Slutsåld

Afia är ensam. Hennes mamma jobbar ofta sent på sin spelstudio, så Afia får laga mat själv och ta hand om katten Carrie. Dessutom verkar det som om det spökar i deras lägenhet, men mamma märker så klart inget eftersom hon jobbar så mycket. En dag får Afia testa spelet som hennes mamma utvecklar, och hon inser att varelserna i spelet verkar kunna påverka den verkliga världen. Ett av spelets monster bråkar med Carrie, och för att rädda sin katt bestämmer sig Afia för att försöka skriva om spelkoden.

Men samtidigt som hon lyckas få bort monstret låser hon upp något mycket större - något som kanske alltid funnits där.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skuggan i spelkoden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra!
  Kaffeläsaren, 16 april 2019

  Skuggan i spelkoden handlar om Afia som lever ett ensamt liv. Hennes mamma jobbar nästan jämt och några kompisar har hon inte. Det enda sällskapet är katten Carrie. Mamman jobbar med att utveckla spel men Afia är inte ett dugg intresserad av spel förrän hon en dag plötsligt testar det nya spelet. Det blir ett val som kommer förändra hennes liv. Spelvärlden är tyvärr ganska mansdominerad och med en hemsk kvinnosyn men inte här. Här är det starka självständiga kvinnor/tjejer och coola spelfigur... Läs hela recensionen

 2. Skuggan i spelkoden
  Anna-Karin Persson, 5 april 2019

  Den var jättebra! säger 10-åringen som gillar att spela dataspel. . Den var spännande och nu längtar jag tills fortsättningen kommer.

 3. Ett måste för skolbibliotek!

  Ett tips för 9-12 år - framförallt ett måste att köpa in till skolbibliotek.
  Skuggan i spelkoden av Eira Ekre finns sen tidigare som ljudbok och är en alldeles fantastiskt bok som vi har recenserat mer ordentligt tidigare. Men nu har den också kommit som fysisk bok. Så bra!

  Bästa boken för att locka barn som kanske fastnat lite för mycket framför skärmarna. I denna boken möter vi Afia vars mamma är spelutvecklare.
  Men när Afia får testa ett av mammas nya spel så börjar myst... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Eira A Ekre

 • Tandläkarmanifestet

  Eira A Ekre

  Jalila Khan har två händer, och det betyder att hennes föräldrar aldrig älskade henne. I de enhäntas värld är hon en social paria. När hon en dag möter den tvåhänta Simbi Slithers blir hon blixtförälskad. Kärleksparet sugs med i en galaxomspännand...

 • Zonen vi ärvde

  Boel Bermann, Erik Odeldahl, Markus Sköld, Fredrik Stennek, Eira A Ekre

  Sverige har gått under. Livet är hårt. En värld infekterad av röta breder ut sig framför dig. Du vill inte gå ut i den okända Zonen, men du har inget val. Det är din enda chans. Överlever du i spillrorna? Rör dig ut i zonen. Överlevarna har gömt s...