Nu är det Julia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2019-10-25
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Illustratör/Fotograf
Filippo Vanzo
Dimensioner
206 x 156 x 21 mm
Vikt
385 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132210617
Nu är det Julia (inbunden)

Nu är det Julia

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-25

Slutsåld

När elvaåriga storstadstjejen Julia måste flytta till släktens gamla gård långt ute på landet tillsammans med sin stressade pappa och vresiga morfar, är hon nära att explodera av ilska. Hennes föräldrar har bestämt att hon måste stanna där ända till jul för att komma ikapp med skolarbetet. Allt är fruktansvärt orättvist. Julias hela liv pågår ju i stan, och hon tänker åka hem igen. Men rymningsförsöket tar en oväntad vändning. Julia stöter på något djupt inne i skogen, något som är svårt att förklara. Något övernaturligt.
För länge sedan var väsen en självklar del av människors liv. De såg till att vi respekterade djur och natur, fick oss att förstå att vi alla måste ta hänsyn till varandra. Men idag är hustomtar, älvor och vittror helt bortglömda. Och väsen överlever inte om de inte behövs. Så hotet mot deras existens är allvarligt - liksom hotet mot naturen.
Det Julia möter i skogen förändrar allt. Snart inser hon att det är där hon känner sig hemma, hos sina nya vänner. Och när hotet mot dem blir akut, måste hon hjälpa till. Men Julia kämpar lika mycket för sig själv, för precis som skogens väsen har hon ett behov av att bli sedd och trodd på. Julias nya vänner tar henne med på en hisnande resa, ett äventyr bortom hennes vildaste fantasi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nu är det Julia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul och bra bok med fler bottnar
  mountin, 15 juli 2021

  Trevlig läsning å en hel del funderingar om vår tid. Det är inte fel att låta skogens "väsen" belysa vår vanvård av naturen å stressen över tillrättalagda upplevelser

 2. Adventsbok med ständigt aktuella ämnen
  Kaffeläsaren, 1 januari 2020

  Nu är det Julia är en adventsbok där tanken är att man ska läsa ett kapitel varje dag i boken ända fram till julafton. Boken handlar om Julia som är väldigt ensam, kompisar har hon dåligt med och föräldrarna jobbar jämt och har inte tid med henne. Hon är ständigt ensam. För att komma ifrån problemen i skolan får Julia åka hem till sin morfar som bor på en gammal gård mitt ute på landet. Boken har ett tema som är ständigt aktuellt med ensamhet, problem i skolan, stress och frånvarande föräldra... Läs hela recensionen

 3. Adventsbok med skogsvägen
  @barnbokstips, 27 december 2019

  En bra och mysig adventsbok med flera viktiga budskap! Ett av dem att stressade vuxna behöver se sina barn och ge av sin tid. Ett annat hur naturen och djur kan få oss att må bra och mota bort ångest. Boken innehåller många olika väsen som en gårdstomte, vättar, Näcken mfl. Lite väl långa kapitel vilket gjorde att vi behövde några dagar extra. Passar från ca 9+ år.

 4. Helt okej julbok

  I boken följer vi elvaåriga julia i 24 kapitel mellan 1 december och julafton, alltså marknadsförs boken som en adventsbok men funkar även som vanlig kapitelbok.
  Hon är en ensam stadstjej utan vänner och med föräldrar som fokuserar på sitt jobb. I Julias liv är det framförallt hennes mobil som skänker mening med vardagen.
  När även skolgången verkar kollapsa så bestäms det att Julia ska spendera december månad på sin morfars gård ute i skogen. Där ska hon ta igen missad skolgång med ... Läs hela recensionen

 5. Jättebra bok om tuff tjej

  Boken handlar om Julia. Hennes föräldrar bråkar hela tiden och Julia är lite bortglömd. Hon har struntat i skolan och nu ska hon flytta till släktens gamla släktgård långt ute på landet. Julia är elva år och hon vill inte vara ute på landet. Hon försöker rymma men det går inte bra. Julia möter väsen i skogen vid gården och snart förstår hon att hon passar in där bland hustomtarna och älvorna. Hon ska hjälpa dem. Boken är för 9-12 år och den är jättebra.

 6. En medryckande & övernaturlig adventsbok!
  Gullis lästips (Rönninge), 18 november 2019

  Nu är det Julia är en härligt magisk vintrig adventsbok, där gårdstomter, Näcken, vittror och annat oknytt kommer till liv. Det är en spännande och övernaturlig adventsbok fylld av magisk under som är uppdelat i 24 kapitel tillsammans med en handfull illustrationer.

  Här väcks den gamla folktron till liv i en medryckande och övernaturlig adventsbok.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Johanna Wilson

 • Drömmarnas skepp

  Johanna Wilson

  Jossan är uppvuxen på en husbåt. Hennes pappa arbetade på Statens maritima museum på Skeppsholmen i Stockholm och båtar och sjöfart har alltid varit en stor del av familjens liv. Nu är pappan död, och Jossan och hennes mamma kanske måste flytta fr...