Nu är det Julia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2019-10-25
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Illustratör/Fotograf
Filippo Vanzo
SAB
Hcg
ISBN
9789132210617
Nu är det Julia (inbunden)

Nu är det Julia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-25
Bokus Pluspris: 99 129
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När elvaåriga storstadstjejen Julia måste flytta till släktens gamla gård långt ute på landet tillsammans med sin stressade pappa och vresiga morfar, är hon nära att explodera av ilska. Hennes föräldrar har bestämt att hon måste stanna där ända till jul för att komma ikapp med skolarbetet. Allt är fruktansvärt orättvist. Julias hela liv pågår ju i stan, och hon tänker åka hem igen. Men rymningsförsöket tar en oväntad vändning. Julia stöter på något djupt inne i skogen, något som är svårt att förklara. Något övernaturligt.
För länge sedan var väsen en självklar del av människors liv. De såg till att vi respekterade djur och natur, fick oss att förstå att vi alla måste ta hänsyn till varandra. Men idag är hustomtar, älvor och vittror helt bortglömda. Och väsen överlever inte om de inte behövs. Så hotet mot deras existens är allvarligt - liksom hotet mot naturen.
Det Julia möter i skogen förändrar allt. Snart inser hon att det är där hon känner sig hemma, hos sina nya vänner. Och när hotet mot dem blir akut, måste hon hjälpa till. Men Julia kämpar lika mycket för sig själv, för precis som skogens väsen har hon ett behov av att bli sedd och trodd på. Julias nya vänner tar henne med på en hisnande resa, ett äventyr bortom hennes vildaste fantasi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nu är det Julia
 2. +
 3. Ismonstret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ismonstret av David Walliams (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nu är det Julia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En medryckande & övernaturlig adventsbok!
  Gullis lästips, 18 november 2019

  Nu är det Julia är en härligt magisk vintrig adventsbok, där gårdstomter, Näcken, vittror och annat oknytt kommer till liv. Det är en spännande och övernaturlig adventsbok fylld av magisk under som är uppdelat i 24 kapitel tillsammans med en handfull illustrationer.

  Här väcks den gamla folktron till liv i en medryckande och övernaturlig adventsbok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Wilson

 • Garden Medley Quilts

  Johanna Wilson

  Quilters will love creating this stunning Garden Medley Sampler with its versatile blocks and garden-themed projects. Designer and quilt teacher, Johanna Wilson designed the sampler for a three-day retreat to give quitters the experience of discov...

Fler böcker till Pluspris just nu

Bloggat om Nu är det Julia