Första gången : elva noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2020-10-23
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Dimensioner
202 x 138 x 17 mm
Vikt
232 g
SAB
uHc.016
ISBN
9789132212369
Första gången : elva noveller (häftad)

Första gången : elva noveller

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-10-23
166
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför skulle nån som du bry dig om en sån som jag? Att vara kär i dig var värsta tortyren. Det förstod jag. Men hellre led jag helvetets alla kval än gav upp drömmen om dig. Jag hittade dig i sociala medier. Din profilbild en vattendroppe i makroperspektiv. Det räckte inte, så jag ansökte om din vänskap och levde med ett hål i bröstet i fyra dagar.
Ur Mattias Edvardssons novell

Vi gav elva författare och skribenter uppdraget att skriva varsin berättelse på temat första gången . Resultatet blev en antologi som sträcker sig från en begravning till första fyllan. Från grooming till det där oförglömliga ögonblicket när två personer bestämmer sig för att de är tillsammans. Från att bli dumpad när man har på sig sin allra vackraste klänning till att sakta låta en förälskelse glida över i besatthet. Första gången handlar om de allra största känslorna, om en tid i livet då alla händelser på något vis känns avgörande, om sorg, kärlek, skuld, ånger och kåthet.

Medverkar gör Mattias Edvardsson, Lova Lakso, Elsa Billgren, Christina Lindström, Irena Pozar, Sara Edström, Hanna Persson, Kristofer Folkhammar, Lin Jansson, Johanna Schreiber, Emilie Roslund
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Första gången : elva noveller
  2. +
  3. Visst kan Lillis räv sova!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visst kan Lillis räv sova! av Hanna Bergenkull, Maria Trolle (inbunden).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Första gången : elva noveller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Sara , 3 juni 2021

    Innehåller många läsvärda och välskrivna berättelser som berör viktiga teman - både glädjefyllda och svåra. När man är ung tampas man med många känslor och det tycker jag verkligen gestaltas här. Min favorit som sticker ut lite extra mycket är Lin Janssons novell "vilda Vilda", en vacker och personlig skildring av ett tungt ämne som lättas upp av de humoristiska inslagen. Kan verkligen rekommendera boken till både unga likväl som vuxna!

Visa alla 1 recensioner