En kvinna i Berlin : dagsboksanteckningar från den 20 april till den 22 juni 1945 : en sann berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Dorothee Sporrong
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Eine Frau in Berlin : Tagebuchaufzeichnungen vom 20. April bis 22. Juni 1945
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
233 x 160 x 22 mm
Vikt
580 g
SAB
Kfa.53
ISBN
9789137126081

En kvinna i Berlin : dagsboksanteckningar från den 20 april till den 22 juni 1945 : en sann berättelse

en sann berättelse; dagboksanteckningar från den 20 april till den 22 juni 1945

Inbunden,  Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

'Det som inte dödar mig, gör mig starkare.'
En kvinna i Berlin är en anonym kvinnas dagboksanteckningar från våren 1945 då andra världskriget led mot sitt slut och ryssarna intog Berlin. Det är en gripande skildring av ett kvinnoliv i krigets ruiner och i skyddsrum utan vatten, gas och elektricitet, ett liv som präglades av hunger samt rädsla och avsky för de ryska soldaterna som betraktade de tyska kvinnorna som krigsbyte. Berlin under dessa krigets yttersta dagar har skildrats i ett stort antal böcker. Här hör vi en anonym representant för de oskyldiga offren. Att det är en bildad kvinna som talar lyser igenom på varje rad - hennes osentimentala, klara blick och nästan kyliga objektivitet gör läsningen av detta unika tidsdokument till en bok man inte glömmer.

En kvinna i Berlin utgavs på svenska första gången 1955, och kommer nu i nyöversättning. Boken är dessutom kompletterad med ett förord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

"Det som inte dödar mig, gör mig starkare."
En kvinna i Berlin är en anonym kvinnas dagboksanteckningar från våren 1945 då andra världskriget led mot sitt slut och ryssarna intog Berlin. Det är en gripande skildring av ett kvinnoliv i krigets ruiner och i skyddsrum utan vatten, gas och elektricitet, ett liv som präglades av hunger samt rädsla och avsky för de ryska soldaterna som betraktade de tyska kvinnorna som krigsbyte.

Berlin under dessa krigets yttersta dagar har skildrats i ett stort antal böcker. Här hör vi en anonym representant för de oskyldiga offren. Att det är en bildad kvinna som talar lyser igenom på varje rad - hennes osentimentala, klara blick och nästan kyliga objektivitet gör läsningen av detta unika tidsdokument till en bok man inte glömmer.
En kvinna i Berlin utgavs på svenska första gången 1955, och kommer nu i nyöversättning. Boken är dessutom kompletterad med ett förord.