Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-01-12
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Professionsetik 2 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
298 g
SAB
Dg
ISBN
9789140693280
Professionsetik (häftad)

Professionsetik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-12
363
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Professionsetik sätter fokus på vad det etiskt sett innebär att arbeta med människor. Ett sådant arbete styrs inte bara av yrkesmässig ideologi, metoder, regler och riktlinjer, utan också av medmänskligheten hos den professionella. Vilka konsekvenser får det för etiken i yrkesarbetet?

Författarna diskuterar vad professionsetik är och visar på sammanhangen mellan etik och omdömesförmåga. Samtidigt undersöks förhållandet mellan profession och samhälle och om etiken är ett viktigt styrmedel i samhället. Detta kopplas både till yrkesutbildning och till de olika professionernas etiska riktlinjer.

I boken synliggörs olika etiska dilemman med hjälp av praktiska exempel. Boken är viktig för yrkesverksamma inom vårdyrken och socialt arbete, och för alla som vill öka sin medvetenhet om etiska frågor.

Denna andra upplaga är uppdaterad med referenser till nyare litteratur, och diskussionen av professionsetikens grundvalar och förankring är uppdaterad.

Svein Aage Christoffersen är professor i etik och religionsfilosofi vid Teologiska fakulteten, Universitetet i Oslo. Knut Ruyter leder sekretariatet för den norska nationella forskningsetiska kommittén inom medicin (NEM) och är professor i etik vid Teologiska fakulteten, Universitetet i Oslo. Trygve Wyller är professor och ansvarar för mastersutbildningen inom professionsetik och diakoni vid Teologiska fakulteten, Universitetet i Oslo.

Översättning: Viveka Tunek, Lukas Böök och Hans Dalén
Fackgranskning: Karin Nordström, Lunds universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionsetik
  2. +
  3. Kommunikation i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation i praktiken av Tom Eide, Hilde Eide (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Professionsetik