Den kompletta guiden till Aspergers syndrom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2011-04-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 154 x 25 mm
Vikt
650 g
SAB
Vlada
ISBN
9789144075556

Den kompletta guiden till Aspergers syndrom

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-04-27
484
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den kompletta guiden till Aspergers syndrom är en handbok för alla som själva har eller som arbetar med Aspergers syndrom. Den sammanställer en stor rikedom av information om alla de aspekter som kan finnas om syndromet både när det gäller barn som vuxna.
Boken som bygger på Attwoods omfattande kliniska erfarenheter och hans korrespondens med personer med AS är både auktoritativ och utomordentligt tillgänglig.
Det finns också ett kapitel med vanligt förekommande frågor och ett avsnitt med en lista användbara förslag till alla som vill hitta ytterligare information om speciella sidor hos AS. Det finns också uppgifter om litteratur och utbildningsförslag.
Boken är en viktig och nödvändig läsning för familjer och personer som själva berörs av AS, för professionella och andra som kommer i kontakt med personer med AS och den bör finnas i bokhyllan hos alla som behöver veta något om eller är intresserad av detta komplexa tillstånd.
Den kompletta guiden till Aspergers syndrom ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den kompletta guiden till Aspergers syndrom
 2. +
 3. Om Aspergers Syndrom : Vägledning För Pedagoger, Psykologer Och Föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om Aspergers Syndrom : Vägledning För Pedagoger... av Tony Attwood (häftad).

Köp båda 2 för 916 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den kompletta guiden till Aspergers syndrom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst, bra och viktig bok som täcker många aspekter...
  Florian, 27 augusti 2013

  Lättläst, bra och viktig bok som täcker många aspekter är mitt spontana omdöme. En bra grej är att alla kapitel avslutas med en bra sammanfattning. Har ofta kollat där först och sedan gått tillbaka i boken om jag vill läsa mer om något. Bra för alla som möter och behöver förstå personer med asperger. Ett gediget arbete.

 2. Bästa boken om Aspergers!
  Miri, 22 september 2012

  Jag har läst kring 15-20 böcker om Aspergers syndrom, och kan utan tvekan säga att detta är den bästa boken jag har hittat i ämnet. Detta är Aspiebibeln! Ska du bara läsa en enda bok om Aspergers så läs den här.

  Attwood förklarar ingående och detaljerat kring diagnoskriterier, hur Aspergers ter sig i olika åldrar och han tar upp exempel på en mängd olika situationer där han jämför hur en neurotypisk person och en autistisk person skiljer sig från varandra i sitt beteende. Det var de... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tony Attwood