Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2013-02-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 11 mm
Vikt
280 g
SAB
G
ISBN
9789144078847
Narrativanalys (häftad)

Narrativanalys

(5 röster)
Häftad Svenska, 2013-02-13
297
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vår värld är full av berättelser och livet kantat av berättare. Föräldrarnas röster när de läser sagor, den tysta rösten som finns i en favoritroman, journalistens röst i ett reportage som påverkat vår världsbild - listan kan göras lång.
Här lotsas läsaren genom narrativforskningen och får en översikt över berättelseformernas historia. Ett viktigt tema i boken är berättandets grundläggande förutsättningar och makt, till exempel hur en berättare kan formulera underhållande berättelser eller hur en berättares ord antingen kan synliggöra eller dölja ojämlika maktförhållanden. Läsaren får en rad konkreta analysverktyg och förslag på övningsuppgifter som kan fördjupa förståelsen av och förmågan till narrativanalys.
Boken avslutas med två analysexempel. Det första är Stig Dagermans De dömdas ö (1946), där analysen fokuserar hur genus- och klassförhållanden synliggörs genom berättandet. Det andra exemplet är Åsne Seierstads Bokhandlaren i Kabul (2002), som analyseras utifrån ett postkolonialt perspektiv.
Narrativanalys riktar sig till studerande i litteraturvetenskap och angränsande ämnen vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Narrativanalys
  2. +
  3. Litteraturvetenskap - - en inledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteraturvetenskap - - en inledning av Staffan Bergsten, Carina Burman, Anders Cullhed, Horace Engdahl, Eva Haettner Aurelius (häftad).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jimmy Vulovic