Lärande i praktiken - Ett sociokulturellt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2014-02-25
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
228 x 155 x 15 mm
Vikt
417 g
ISBN
9789144101736
Lärande i praktiken - Ett sociokulturellt perspektiv (häftad)

Lärande i praktiken - Ett sociokulturellt perspektiv

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-02-25
391
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att omvärlden och den kultur en människa lever i har stor betydelse för hennes sätt att lära och utvecklas är de flesta lärare och pedagoger medvetna om. Men hur ser egentligen samspelet mellan lärande och omvärld ut? Och vilken inverkan har traditioner, förväntningar och den kommunikativa miljön på lärandet? Det är frågor av detta slag som Roger Säljö tar upp i Lärande i praktiken - ett sociokulturellt perspektiv, den första boken på svenska som tar upp detta fascinerande ämne.

Genom att betrakta lärande ur ett sociokulturellt perspektiv och börja långt tillbaka i mänsklighetens historia då kunskaper och tekniker började utvecklas på allvar, växer så småningom fram en bild av människans möjligheter och begränsningar som är både tankeväckande och samtidigt manar till handling i enlighet med de observationer som presenteras. Vad var goda läs- och skrivfärdigheter för femtio år sedan och vad krävs idag? Hur lär man i samhällen som inte använder skrift eller andra tekniker för att kommunicera? Hur formas vi av språk, teknik och kultur? Vår hjärna har inte blivit större eller mer väloljad under de senaste årtusendena, men det har inte hindrat vår förmåga att utveckla kunskaper och tekniker på ett häpnadsväckande sätt.

Lösningen på denna gåta är att vi utvecklar och bevarar en del kunskaper och insikter i huvudet och kroppen, och andra delar förlägger vi i alltmer sofistikerade redskap utanför oss själva. Som en följd av denna rastlösa utveckling ändrar sig hela tiden våra sätt att lära och tänka.
Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande i praktiken - Ett sociokulturellt perspektiv
  2. +
  3. Digitalisering av högre utbildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalisering av högre utbildning av Stefan Hrastinski (häftad).

Köp båda 2 för 809 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärande i praktiken - Ett sociokulturellt perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Förenklande
    Karin Hansson, 1 december 2016

    Förenklade texter av och om de stora teoreierna, gav bra exempel i sammanhangen så man förstod på ett vardagligt vis. Använde boken mycket för att förstå de jag läst i andra böcker med specificerade. Sammanfattande bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roger Säljö