Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2016-05-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
641 g
SAB
Vlb
ISBN
9789144108131

Från patient till person : om allvarliga psykiska problem - vardag, vård och stöd

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-05-02
395
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Situationen för människor som har långvarig kontakt med psykiatrisk vård har förändrats under senare år. Utvecklingen har bland annat inneburit att synen på människor med allvarliga psykiska problem har förskjutits från patient till person och att majoriteten i dag lever ute i samhället i stället för på institutioner.

Från patient till person bygger dels på nya intervjuer med per soner som har erfarenhet av allvarliga psykiska problem, dels på egen tidigare forskning. Författarna presenterar en social modell för att förstå psykiska problems uppkomst, utveckling och hantering. Boken belyser bland annat aspekter på de be rörda per sonernas vardagsliv som exempelvis förhållande till vänner, kontakt med vård- och stödorganisationer och att hantera ekonomi och läkemedel.

Boken vänder sig både till studenter som utbildar sig för att arbeta med socialt arbete eller inom vården och till redan yrkesverksamma. Den kan även läsas med behållning av brukare och anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från patient till person : om allvarliga psykiska problem - vardag, vård och stöd
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från patient till person : om allvarliga psykiska problem - vardag, vård och stöd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättillgänglig ögonöppnare
    Tyra, 27 maj 2021

    Väldigt välskriven, tydlig bok som bidrar med ett djupt medmänskligt perspektiv som likväl bottnar i vetenskap och inte bara idealism. Alla borde läsa den här boken för att få en förståelse för andra runtomkring oss och stärka banden i vårt samhälle.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna